Fotópályázat iskolásoknak

A Médiaunió Alapítvány az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Ökoiskola programjával együttműködve fotópályázatot hirdet általános iskolások részére.

A téma az idei, Nem nehéz című kampány témája, a környezetvédelem. A gyerekeknek arról kell számot adni, hogy a mindennapi teendőkkel hogyan járulnak hozzá Földünk megóvásához.  A Médiaunió Alapítvány Nem nehéz…! kampánya részeként – az Ökoiskola programmal együttműködve – fotópályázatot hirdet általános iskolák 8. osztályos tanulói részére. A pályázó osztályok – huszonöt osztály pályázhat – tíz napon keresztül végeznek környezetvédelmi feladatokat és ezeket fotóval dokumentálják. Az elkészült képeket egy naptár sablonba illesztik be. Ezekre a naptárokra a Nem nehéz…! Facebook oldalán lehet majd szavazni. Az első 5 osztály, amelyik a legtöbb szavazatot kapja, értékes nyereményben részesül, például ellátogathatnak a Médiaunió valamely tagjához, megtekinthetik az FKF egyik központját vagy környezetvédelmi órát tart nekik Novák Péter. Továbbá minden résztvevő iskola beírhatja az Ökoiskola pályázatának beszámolójába, hogy részt vett a pályázatban.

Facebook.
Weboldal.
Ökoiskola.
A pályázat feltételei:

A pályázatra való jelentkezés október 23-ig lehetséges.

Az aktivitás november 7-től november 18-ig tart.

Az alkotásokat november 23-ig lehet elküldeni, elektronikus úton a victoria.toma@emeraldpr.hu e-mail címre.

Kérjük megadni az alkotó osztály iskolájának nevét és osztályát.

A pályázaton az első 25 jelentkező iskola 8. osztályos tanulói vehetnek részt.

10 napon keresztül kell „zöld naptárakat” készíteni. A tanulók minden nap egy-egy fotót készítenek a kiírt környezetvédelmi feladat végrehajtásáról, majd két hét elteltével beküldik az elkészült naptárakat a fent említett e-mail címre. Az Ökoiskola Nevelési-oktatási Program modulokat ajánl a napi feladatokhoz.

Az aktivitásban való részvétellel az iskolák, amelyekből részt vesznek osztályok a pályázaton, ezt a tevékenységüket beszámíthatják Ökoiskola pályázatuk során is.

A fotóknak jó minőségűnek kell lenniük, a leírt üzenetek jól kivehetőek legyenek.

Az alkotó osztályoknak 1 darab szerkesztett naptárat, 10 jó minőségű fotóval (hétfő, kedd, szerda, stb.) kell beküldeniük.

A beküldött munkák közösségi média segítségével kerül elbírálásra, Facebook Like-okkal lehet nyerni

Eredményhirdetés december 9-én lesz.

A pályázat nyertes osztályai a következő nyereményekben részesülnek:
FKF gyárlátogatás
RTL Klub Barátok közt forgatás-látogatás
1 napos kirándulás Magyarország legzöldebb városába, Nyíregyházára
Biológia óra Geszti Péterrel

A pályázók a munka beadásával elfogadják a fenti feltételeket. A pályázatot beadó személyek vállalják, hogy amennyiben pályáztak a versenyben az általuk készített fotók használati jogát további térítés nélkül adják át a Médiaunió Nem nehéz…! kampányának, teljeskörű felhasználásra.

Ajánlott tartalom

Az EU környezetvédelmi jogszabályokat hagyott jóvá

Az Európai Unió Tanácsa elfogadta a személygépkocsikra, kisteherautókra és teherautókra vonatkozó kibocsátási határértékekre vonatkozó Euró 7 rendeletet, az ipari kibocsátásokról szóló felülvizsgált irányelvet, valamint új szabályokat az épületek energiahatékonyságának javítása érdekében - tájékoztatott az uniós tanács pénteken.