Fotózd a gólyákat!

A Cserhát Természeti és Kulturális Értékeiért Alapítvány és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület a Svájci Civil Alap támogatásával valósítja meg az Északi gólyahír elnevezésű projekt, mellyel az emberek közelébe szeretnék hozni ezt a madárfajt. A kapcsolódó fotópályázat határideje szeptember 30.

A fehér gólya mindenki által ismert és szeretett madárfaj, mely az emberek életében már korán, a családban és az óvodában is, mint a dalok, történetek főszereplője jelenik meg. Rohanó, a természettől eltávolodó világunkban sajnos hamar a múltba vész kitüntetett szerepe. Az Északi gólyahír című programmal újra az emberek közelébe szeretnék hozni ezt a madárfajt, s vele együtt környezetünk élővilágát, felhívva figyelmüket a lokális és globális környezetvédelmi problémákra.

A programhoz kapcsolódóan az alábbiak szerint várjuk a pályázók fotóit:

Jelen pályázatra olyan egyedi fotográfiával lehet pályázni, melyeknek szerzői jogával korlátozás nélkül rendelkezik a pályázó. A fotók témája elsősorban a fehér gólya élete (költés, vonulás, táplálkozás stb.), gólyavédelem legyen. A gólyák fotózása során figyelembe kell venni a vonatkozó jogszabályokat és fotósetikai elveket.

Kategóriák: A. felnőtt kategória (18 éves kortól), B. ifjúsági kategória (18 éves korig)

Beküldhető fotók: Egy szerző legfeljebb 5 db felvétellel nevezhet. A fotókat elektronikus formában kell elküldeni az alábbi e-mail címre: cserhatalapitvany@gmail.com  A pályázati anyagot tartalmazó e-mailben meg kell adni a szerző nevét, e-mail címét, telefonszámát.

A beérkezési határidő: 2014. szeptember 30.

A nevezéssel a szerző elismeri, hogy a pályázati feltételeket elfogadja, beküldött képei minden tekintetben megfelelnek a kiírásnak, kijelenti, hogy a képeket ő készítette és rendelkezik a beadott kép eredeti változatával. Hozzájárul, hogy az általa megadott email címen levélben értesítést kapjon a pályázattal kapcsolatban.

Technikai feltételek: A képek digitálisan korrigálhatók az eredeti látvány helyreállítása, minimális hangsúlyozása erejéig. Nem számítanak manipulációnak a hagyományos fotográfiai korrekciók, így a színek, tónusok és a fényerő beállítása, illetve a felvétel közben keletkezett technikai hibák eltávolítása. Nem elfogadható a képek tartalmának megváltoztatása, képi elemek utólagos eltávolítása vagy hozzáadása. A beküldött fénykép hosszabb oldala 1200 pixel hosszú legyen, JPEG formátumban kérjük, egy fájl maximum 1MB lehet.

Szerzői jogok: A pályázaton résztvevő a pályázati anyag beküldésével elfogadja a pályázati feltételeket, és egyben hozzájárul, hogy a rendezők a pályázattal kapcsolatos publikációkban képeiket térítésmentesen használják, azokat portáljaikon megjelenítsék és a pályázat archívumában megőrizzék. A pályázó tudomásul veszi, hogy a beadott képek elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával okozott személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a szerzőt terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is. A szervezők fenntartják a jogot, hogy a személyiségi jogokat sértő vagy a pályázat témájához nem illeszkedő felvételeket nem zsűriztetik.

Díjazás:

Az alábbi díjak kerülnek kiosztásra mindkét kategóriában:

Első díj: 15 000 forint értékű ajándékcsomag

Második díj: 10 000 forint értékű ajándékcsomag

Harmadik díj: 5 000 forint értékű ajándékcsomag

forrás: greenfo.hu

Ajánlott tartalom

Kijöttek a legfrissebb adatok az éghajlatváltozásról: Szeged belvárosa már olyan forró, mint Rómáé

A szegedi mérések alapján az elmúlt egy év (2023. július – 2024. június) középhőmérséklete a külterületen 14,4 °C volt, ami jelentősen meghaladja az 1981-2010-es időszak átlagát (11,5 °C).