A konyhai etikett és a családi egészségügy kéz a kézben jár. Jó, ha dolgos hétköznapjainkon a munka mellett nem csak a rendszeres mozgásra, de a tudatos étkezésre is odafigyelünk.
Ezekben az időkben is nagyon fontos, hogy egészségesek maradjunk. Ha odafigyelsz főzés közben, és ha megváltoztatod a konyhai munkastílusodat, akkor a nyereséged nem csupán a hosszú távú egészség, de energiát, üzemanyagot -és más természeti erőforrásokat takaríthatsz meg. Így főzz környezetbarát módon!
Első lépés: Őrizd meg a természet ajándékát:
• Ha meg szeretnéd tartani a vízben oldódó vitaminokat, ne áztasd sokáig a zöldségeket! • Mindig mosd meg alaposan a zöldségeket, mielőtt azokat a felvágod, vagy bármit is kezdesz vele!
Második lépés: • Mikor salátát készítesz, a paradicsomot közvetlenül tálalás előtt vágd bele, mert ha sokáig áll a levegőn, elveszíti magas C-vitamin tartalmát!
Harmadik lépés: • A burgonyát és egyéb gumós zöldségeket a héjában süsd meg, így bennük marad a legtöbb vitamin.
Negyedik lépés: • Hogy megőrizzük a leveles zöldségek friss zöld színét, minden esetben fedjük le az edényt főzés közben. • Hámozáskor csak egy vékony réteget vágj le, így több tápanyag marad a zöldségben.