Francia metál banda üzen a Földnek

A Gojira környezetvédelmi üzenete már hallható, megjelent a zenekar The Way of All Flesh című albuma.

A gitáros, énekes, és vegetáriánus Joe Duplantier dél-nyugat Franciaország Ondres városában nőtt fel, ott, ahol szerinte teljesen természetes szépség és a festői óceáni táj található. Az ottani emlékei őt, és a Gojira dobosát, testvérét, Mario Duplantier-t is környezetvédelemre ösztönzi.

„Ha egy hajó elsüllyed tele olajjal, mi vagyunk az elsők, akik látják, és aztán két évig nem is mehetnénk be a vízbe.” – mondta a gitáros.-„Tehát valószínűleg ez az egyik oka annak, hogy számunkra fontos, mert valóban éreztük testközelből már a hatását.”

A legtöbb Duplantier dalszöveg arról szól, hogyan akarják az emberek tönkretenni a Földet, na meg egymást.

„A Gojira egy teljesen elképesztő zenekar.” – mondta Jason Arnold egyetemista, aki nem mellesleg óriási metál őrült.  – „Minden bizonnyal az egyik legkreatívabb és legművészibb mai banda. Nem is tudom, hogyan lehetne kategorizálni. Egy olyan zenekar, amit biztos, hogy nem csak a metál rajongók értékelnek.”

Gojira

A Duplantier testvérek 10 éve alkotnak zenekart a gitáros Christian Andreu-vel és a basszusgitáros Jean Labadie-vel. A zenekar nemrég kiadott, The Way of All Flesh albuma következményeként hatalmas népszerűségnek örvend, és hamarosan turnézni indul a heavy metal legenda Metallica-val.  –„Ez olyan, mint egy valóra vált álom.” – így Duplantier. –„A Metallica miatt vagyunk ma zenekar. Amikor megláttam őket, az egyetlen dolog, amit ki tudtam nyögni az volt, hogy köszönöm szépen. És James Hetfield [a Metallica gitáros-énekese – a szerk.] annyit válaszolt : nagyon szívesen.”

Ajánlott tartalom

Hogyan vált környezetbarát fesztivál a Szigetből?

Húsmentesség, repohár, kerékpározás: a Sziget Fesztivál szervezői rengeteg módszerrel igyekeznek csökkenteni környezetre gyakorolt hatást.