Franciaország elektromos töltőállomásokat épít

Franciaország arra hajt, hogy minél előbb elárasszák útjait az elektromos autók. Az ország most épp a legfőbb akadállyal szembesül: szükség van díjszabási infrastruktúrára.

Francia honban 2,2 milliárd dollárt költenek a töltőállomás hálózat kiépítésére.
Az adófizető pénze arra fog elmenni, hogy finanszírozza az első országos hálózat telepítését, de ezen túl, az ország az épületek tulajdonosaira rója majd a terhet.

A kormány 2012-re olyan új lakóházakat építene, amelyek esetében a hozzájuk tartozó parkolók rendelkeznének befogadó töltőállomásokkal. 2015-re a tervek szerint pedig megépülnének az irodaházakhoz tartozó hasonló parkolóházak is. Milyen gyors fordulat!
A francia környezetvédelmi miniszter szerint a flottaüzemeltetők csoportja jelezte, hogy a vásárlóerő mintegy 100.000-re rúg majd 2015-re, így a hálózat épp idejében épülne meg.

A projekt magába foglalja a Flinsi Renault létesítmény akkumulátor gyárának megépítésének előmozdítását is.

Ajánlott tartalom

Májusban 63 százalékkal nőtt az újonnan forgalomba helyezett zöldautók száma Magyarországon

Az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezetének (ACEA) adatközlése szerint az elmúlt hónapban a viszonylag kis darabszámokat produkáló Horvátország és Málta után, Dániával holtversenyben a kontinensen a harmadik legnagyobb arányban, 63 százalékkal nőtt az újonnan forgalomba helyezett zöldautók száma Magyarországon - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium csütörtökön a Facebook oldalán.