Fürdőszoba takarék

Múltkori cikkünkben már sorra vettük, mi mindent tehetünk egy takarékosabb új lakásért. Most a mindennapok egyik legfontosabb helyszínét, a fürdőszobát vesszük szemügyre, ahol 4 egyszerű és zöld cserével takarékoskodhatunk.

1. Öreg, csöpögő zuhanyfejünket kicserélve egy újra, máris hatékonyabb lesz a vízfelhasználásunk. Takarékos fejet is választhatunk, számunkra nem jelent drasztikus változást, ám környezetünknek fontos lehet.

2. A WC-t, mint a legproblematikusabb területet már említettük, a víztakarékos öblítés zöld és hosszútávon pénztárcakímélő megoldás. Ha nincs lehetőségünk a cserére téglát vagy kövekkel telirakott flakont is tehetünk a tartályba, ezáltal kiszorítva a vizet.

3. Az eldobható borotva csak a felesleges hulladékot növeli, ráadásul nem is használható rendesen (őszintén, nekem sose sikerült). Jobb választás, ha cserélhető pengéjű borotvát vásárolunk, vagy villanyborotvát. Bár ez utóbbit embere válogatja, nem mindenki elégedett vele.

4. A fogkefét félévente cserélni kell, ezt már sokszor hallottuk. De mit is cserélünk rajta? Gyakorlatilag csak a sörtefej használódik el ez idő alatt. Ma már kaphatók olyan fogkefék, melyeknél csak a levehető fejet kell cserélni, hasonlóan a borotvákhoz. Érdemes kipróbálni ezeket, egy dobozban 2 vagy 3 fej is van, így 1-1,5 évre biztosan letudjuk a fogkefe problémát.

Ajánlott tartalom

Hétfőtől kötelező az új energiacímkék használata

Kötelező hétfőtől az új energiacímkék használata a műszaki boltok egyes termékein és a webáruházak termékismertetőiben - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szombaton az MTI-vel.