Fűtéskorszerűsítés a tatai kistérségben

Négyszázmillió forintos, energiát megtakarító felújításra és fűtéskorszerűsítésre nyert pályázatot a tatai kistérség; a fejlesztés Baj, Kocs és Naszály oktatási intézményeit is érinti – közölte Tata polgármestere sajtótájékoztatón kedden.

“A város korábban hét intézményével sikeresen pályázott energiamegtakarító korszerűsítésekre, majd a pályázatokba a kistérség önkormányzatait is bevonta. Az 1000-2000 fős településeknek önállóan nehezebb lett volna forrásokat szerezni” – mondta Michl József (Fidesz) Tatán.
Maszlavér István, Naszály független polgármestere elmondta, hogy a település 170 fős iskolájának korszerűsítésére az önkormányzat 11 millió forintos önereje mellé 50 milliós támogatást kaptak.
Az érintett iskolákon, óvodákon, a kistérségi idősek otthonán és a tatai polgármesteri hivatalon hőszigetelést végeznek, kicserélik az ablakokat, valamint mérhetővé és szabályozhatóvá teszik a fűtést.

A számítások szerint az üzemeltetési költségek 60 százalékkal csökkennek, az energiaköltségekből évente közel 11 millió forintot takarítanak meg, így a beruházás nyolc év alatt térül meg – mondta el Michl József.
A tatai városháza műemlék épületét egy Magyarországon először alkalmazott eljárás során különleges festékkel vonják be, mely egy centiméter vastag, de szigetelőképessége 7-8 centiméter vastag, hagyományos burkolatnak felel meg.

Ajánlott tartalom

500 ezer forintos, komplett napelemes rendszert dobtak piacra

Az amerikai Zendure új AIO 2400 csomagja teljesen integrált erkélynapelemes rendszert kínál 800 watt teljesítménnyel, könnyű telepítéssel és intelligens vezérléssel.