Fűtéskorszerűsítési pályázat indul

Augusztus 27-től lehet jelentkezni a fűtési rendszerek korszerűsítését támogató, a fejlesztési minisztérium költségvetési keretéből meghirdetett pályázatra, amelyen akár 1,5 millió forint támogatás is nyerhető.

Az Új Széchenyi Terv pályázati konstrukciójának célja, hogy a támogatással hozzájáruljon a lakóépületek energiahatékonyságának javításához, valamint elősegítse a szén-dioxid-kibocsátás további csökkentését. A vissza nem térítendő, utófinanszírozású támogatás kondenzációs kazántechnológiát és megújuló energiát hasznosító fűtési rendszerek beszerzésére és telepítésére fordítható. A támogatásra kizárólag természetes személyek, láncházak, sorházak, ikerházak, családi házak és legfeljebb négylakásos társasházak tulajdonosai nyújthatnak be pályázatot – ha az érintett lakóépület 2006. december 31. előtt jogerős használatba vételi engedéllyel rendelkezett.

A pályázaton elnyerhető támogatás a beruházás értékének 40 százaléka, de legfeljebb a kondenzációs gázkazán beépítéssel lakásonként 850 ezer forint, a megújuló energiát (brikett, pellet) hasznosító hőtermelő berendezés, napkollektor, hőszivattyú telepítésével lakásonként 1,5 millió forint. A berendezések beszerzésének és beüzemelésének költségén felül támogathatók a korszerűsítéshez kapcsolódó tervezési, tanúsítási és engedélyeztetési munkálatok költségei is. Az Új Széchenyi Terv “Fűtéskorszerűsítési Program” pályázati felhívása, a pályázati útmutató és a további kapcsolódó információk elérhetők az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. honlapján.

Ajánlott tartalom

Tovább erősödik a nagykereskedelmi energiapiacok felügyelete

Az Európai Unió Hivatalos lapjában kihirdették a nagykereskedelmi energiapiacok integritásáról és átláthatóságáról szóló 1227/2011/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet (REMIT) módosítását, ezzel tovább erősödik a nagykereskedelmi energiapiacok felügyelete - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási hivatal (MEKH) pénteken az MTI-vel.