Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / Fűtésre használják Jászapáti termálvizét
Tudj meg többet: Geotermikus energia

Fűtésre használják Jászapáti termálvizét

Az önkormányzat városfejlesztési stratégiájának része a napenergia mellett a termálvíz hasznosítása is.

Ehhez kapcsolódik, hogy ünnepélyesen átadták a minap a mintegy háromszázötvenmillió forintos pályázati forrásból megvalósult termálvíz komplex hasznosítása elnevezésű beruházást. Az eseményen Pócs János országgyűlési képviselő hangsúlyozta, hogy a jász város hitel felvétele nélkül, a Jászapáti Gazdaságfejlesztő Kft., az önkormányzat és a kivitelező együttműködésének köszönhetően valósította meg a projektet. Piroska Miklós, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés elnöke köszöntőjében kiemelte, hogy a klímavédelem napjainkban fontos terület és ennek érdekében mindent meg kell tenni. Hangsúlyozta: a beruházás a jövőben költségcsökkentést produkál, ami olyan megtakarítást hoz a városnak, amit más célokra lehet majd felhasználni. Farkas Ferenc, Jászapáti polgármestere elmondta, hogy az önkormányzat az elmúlt években nagy figyelmet fordított a megújuló energiaforrások felhasználására. A jelentős fejlesztés bemutatásakor megtudtuk, hogy jelenleg elindult a próbaüzem, a fűtés remekül működik a nyolcezer-ötszáz lelkes kisvárosban, írta a szoljon.hu.

 

 

Ha sokallja a villanyszámlát vagy azt tapasztalja, hogy „szökik az áram”, kérjen itt ajánlatot napelemes rendszerre. A kalkulációt követően 15 percen belül részletes, személyre szabott árajánlatot kap. (x)

Ajánlott tartalom

Hogyan végezzük el helyesen a tető és a beépített tetőtér hőszigetelését?

Ha a tetőteret lakótérként kívánjuk használni, akkor a tető megfelelő szigetelése rendkívül fontos. A jó hőszigetelésnek köszönhetően télen melegebb lesz, nyáron hűvösebb.