Fűtsön pénzzel!

A Magyar Nemzeti Bank pályázatot írt ki a forgalomban elhasználódott bankjegyek megsemmisítésekor keletkező bankjegybrikettek térítésmentes, fűtési célú hasznosítására közhasznú és kiemelkedően közhasznú szervezetek számára.

A pályázatra szeptember 30-ig lehet jelentkezni, a részletes kiírás a www.mnb.hu oldalon olvasható. A brikettek ingyenes szállítása előreláthatólag november folyamán kezdődik el – közölte a pénzintézet hétfőn az MTI-vel. A jegybank évente körülbelül 50 tonna megrongálódott, elhasználódott bankjegyet von ki a forgalomból. Ezek megsemmisítési eljárása során tömör, téglaalakú brikettek készülnek, amelyek a barnaszénéhez hasonló fűtőértékkel rendelkeznek, így a környezetvédelmi és biztonsági előírások betartásával vegyes tüzelésű kazánban elégethetők. A pályázat célja, hogy lehetőséget adjon a jótékonysági, illetve nem haszonelvű társadalmi szervezeteknek és alapítványoknak fűtési költségeik nagymértékű csökkentésére, ugyanis a bankjegybrikettek alkalmazásával kiválthatják az igen költséges fa vagy szén fűtőanyagot. Tavaly a Vésztői Sérült Gyermekekért Egyesület és a Miskolci Autista Alapítvány tudta csökkenteni költségeit a jegybank segítségével.

Ajánlott tartalom

Kiszámoltuk, hogy miért éri meg most napelemet telepíteni

A megtérülés mindig fontos kérdés a napelemes rendszerek telepítése előtt, egy ősszel induló támogatás miatt viszont sokaknak nem is kell majd számolgatniuk.

Nincs hozzászólás

 1. Nem rossz ötlet csak ha a környezet kimélők megvizsgálják akkor nembiztos hogy Tetszeni fog nekik Nagytömegü elégetése károslehet a környeztre!
  A pénz festék anyaga ólomtetridot tartalmaz ami igen mérgező!
  Szétszórva kisseb településeken iskolák ovodák önkormányzatoknek esetleg de nagyfelhasználónak csak akkor ha a tüzelőberendezés olyan szürövel van felszerelve ami leköti a mérget!

 2. Mi az a Magyar Nemzeti Bank?
  Minden veszélyes hulladékot meg kell semmisíteni
  annak aki gyártotta,
  ott ahol gyártották.
  Tehát:A kedves Rotschild családnak több köze van hozzá,mint a Magyar Nemzetnek,
  Mivel az MNB se nem magyar,se nem nemzeti.
  És vigyék ezt is Németországba a többi hulladékkal együtt,mivel ott nyomtatták ki.