Füvesítés a metróban

Még a legmodernebb, legkorszerűbb metróállomáson is lehet még mit fejleszteni.

De képzelje el a meglepetést, hogy a helyi megálló hirtelen hatalmas zöld rétté változik! Nem túl régen az új-zélandi Auckland Britomart állomása zöld füves borítást kapott, az 1250 négyzetméteres kemény, hideg betonfelület plüss, r

Az átalakulás valójában a Meadow Fresh (mely Új-Zéland híres tejipari vállalata) reklámjának köszönhető. Azonban a forgatás alatt az állomást nem zárták le, így jó pár összezavarodott utas szembesült a nem mindennapi réttel.

Sajnos a forgatás után lebontották a zöld gyepet, a mező hip-hop eltűnt. Mindazonáltal a vonat- és metróállomásokat borító zöld fű gondolata további álmodozásra késztet, hiszen szép is lenne, ha utazás közben is a szabadban éreznénk magunkat – már amennyire ez lehetséges. Láttuk már a McDonald’s és a Starbucks környezettudatossá formálódását, ezért tényleg nincsen már semmi ok arra, hogy a tömegközlekedés ne lehetne kényelmes, pihentető és természetbarát.

Ajánlott tartalom

Hogyan teheted te is energiahatékonyabbá az otthonod?

Két nagyon erős érv is áll az energiahatékony otthon mellett. Az egyik a környezetvédelem, a másik a költséghatékonyság. Az energiapazarlás nem csak bolygónkat károsítja, de a saját pénztárcánkat sem kíméli. Így akár egy városi lakásban, akár családi házban élünk, akár most építjük ki a gépészetünket, akár egy kész helyzet előtt állva mérjük fel a lehetőségeinket, mindenképpen érdemes tennünk a hatékony energiafelhasználásért.