A Magyar Energia Hivatal (MEH) 2011. április 13-i hatállyal visszavonta az Emfesz Első Magyar Földgáz és Energiakereskedelmi és Szolgáltató Kft. földgáz-kereskedelmi engedélyét - olvasható a hivatal honlapján.

Gáz van: Visszavonták az egyik legnagyobb energiaszolgáltató engedélyét

A Magyar Energia Hivatal (MEH) 2011. április 13-i hatállyal visszavonta az Emfesz Első Magyar Földgáz és Energiakereskedelmi és Szolgáltató Kft. földgáz-kereskedelmi engedélyét – olvasható a hivatal honlapján.

A MEH korábban felfüggesztette a likviditási nehézségekbe került Emfesz szolgáltatói tevékenységét, és más gázszolgáltatókat jelölt ki a szolgáltatás biztosítására. A január 13-tól elrendelt felfüggesztés 90 napra szólt.  Az Emfesz ügyfeleit a Főgáz és a Tigáz vette át, először csak a felfüggesztés idejére, ám a két szolgáltató engedélyt kért és kapott a hivataltól az egyetemes gázszolgáltatói tevékenység kiterjesztésére, így a szolgáltatási területek kibővítése véglegessé vált április 13-án. Az Emfesznek a felfüggesztés kezdőnapjától számítva 60 napja volt arra, hogy igazolja,  képes a felhasználók folytonos ellátására. A MEH előírta továbbá, hogy a társaság rendezze pénzügyi tartozását az FGSZ Földgázszállító Zrt.-vel szemben. Mivel az  Emfesz nem teljesítette határidőre a működés visszaállításának feltételeit, a hivatal visszavonta az engedélyét. Az Emfesznek lehetősége van a határozat bírósági felülvizsgálatát kérni 30 napon belül.

Ajánlott tartalom

Hozzáláttak az ötödik kút fúrásának a békési gázmezőn

A hétvégén láttak hozzá az ötödik kút fúrásához a Nyékpuszta lelőhelyen - jelentette be szerdán közölt legfrissebb Facebook-bejegyzésében az Energiaügyi Minisztérium (EM).