Gázos nap Bécsben

Európa gázipari szakemberei találkoznak 2013. február 18-án az osztrák fővárosban. A második alkalommal megrendezett Gáz Napon az iparág előtt álló kihívásokat és innovatív projekteket vitatják meg a résztvevők.

„A helyi gázszolgáltatók a jövőben csak akkor lehetnek sikeresek az egyre inkább integrálódó versenypiacon, ha összeadják tudásukat és tapasztalataikat, és innovatív ötleteiket együtt fejlesztik tovább” – vélekedik Gert de Block, a Helyi Energiaszolgáltatók Európai Szövetségének (CEDEC) főtitkára. „Az Európai Uniónak a közös belső energiapiacra vonatkozó szabályozása és az ugyancsak nagyra törő klímacéljai nagy mértékben kihatnak a gázinfrasturktúra jövőbeli fejlődésére, különös tekintettel az intelligens gázhálózatokra és a földgázzal és biogázzal való ellátásra” – folytatja. A CEDEC – a Wien Energie és az Osztrák Kommunális Szolgáltatók Szövetségének (VKÖ) közreműködésével – éppen ezért közös találkozóra invitálja az osztrák fővárosba 2013. február 18-án a térség gázipari szakembereit. A második alkalommal megrendezett Gáz Napon (Gas Day) német, francia, holland, belga és osztrák nagyvállalatok képviselői beszélnek például arról, hogy miként hat a fogyasztókra a gáz minőségének változása, vagy milyen tarifarendszereket alkalmaznak az egyes országokban. Szó lesz innovatív gázprojektekről, bemutatják, hol tart az egységes hálózati kódex bevezetése, illetve hogy ez miként hat majd ki az egyes vállalatokra. A rendezvény résztvevői a GDF Suez, a Wien Energie, az Alliander és az Infrax szakembereivel, nemzetközi környezetben beszélhetik meg a helyi és kommunális projekteket. A rendezvényen ingyenes a részvétel, jelentkezni közvetlenül a CEDEC-nél, a catherine.biren@cedec.com e-mailcímen lehet.

Ajánlott tartalom

Mutatjuk hogyan szerezhet támogatást, ha napelemet telepítene

Az elmúlt időszakban hazánkban több olyan program is indult, mellyel az otthonok energiahatékonyságát igyekeznek növelni. A lakosság számára elérhető csomagokat az EU-Solar szedte össze, a programok között egyaránt találhatóak hitelek és támogatások.