Gery Neville a zöldekhez igazol

Az angol futballjátékos, Gary Neville a zöldekhez igazol.

Anglia első megújuló energiákkal foglalkozó vállalatával, az Ecotricity-vel karöltve küzd a sport fenntarthatóságáért.
A Manchaster United legendás játékosa, Gary Neville búcsúztató mérkőzését ünnepelte a negyven ezres közönség május 24-én az Old Trafford Stadionban. Azonban nemcsak emiatt volt érdekes a mérkőzés. A stadion elektromos áram ellátását az Ecotricity vállalat 52 szélmalmának energiája biztosította a meccs idejére, így annak nézői tanúi lehettek az első teljes mértékben szélenergiával „működtetett” sporteseményének. Gary Neville és az Ecotricity vállalat alapítója, Dale Vince közösen indították útjára a „Sustainability In Sport” (Fenntarthatóság a sportban) elnevezésű projektet, melynek célja, hogy a környezettudatosságot átszivárogtassák a sportba is.

 
„Hiszem, hogy a sport minden határt átlép, és a legtöbb ember életében nagy jelentőséggel bír. Az én szemszögemből nézve is, ha megfigyeljük, hogy az utóbbi húsz évben a sport milyen hatással volt más ügyek kimenetelére, azt látjuk, hogy összehozza a társadalmat, és pozitív dolgok történnek”- fogalmazta Gary Neville. „Alig várom, hogy a kezdeményezés keretein belül együtt dolgozhassak Dale Vince-szel és az Ecotricity-vel, akik úttörők ebben a témában, és számomra ez nagyon izgalmassá teszi a dolgot.

Ajánlott tartalom

Jó hír annak, aki napelemes állami támogatásra pályázna idén

A kormány tervei szerint még az idén pályázatot hirdet azoknak, akik korábban háztartási méretű napelemes kiserőművet telepítettek és most szeretnének energiatárolót is feltenni.