Az elektromos autók tömeggyártása érdekében egy Gigafactory üzem építéséről folytat tárgyalásokat a Tesla Kínában.

Gigafactoryt épít a Tesla Kínában

Az elektromos autók tömeggyártása érdekében egy Gigafactory üzem építéséről folytat tárgyalásokat a Tesla Kínában.

A Tesla Sanghajban építené fel gigantikus üzemét, ahol az elektromos autókat és a hozzájuk szükséges akkumulátorokat gyártanák. Erről Robin Ren, a Tesla értékesítési igazgatója beszélt a részvényesek közgyűlésén. A Tesla Sanghajban már rendelkezik egy technológiai fejlesztési központtal, Kína pedig a világ legnagyobb elektromos autópiaca. A Tesla közben Európában is helyszínt keres egy óriás gyártóüzem építéséhez. A Tesla azzal indokolja az elgondolást, hogy a megfizethető árú elektromos autók gyártásához minden kontinensen kell lennie legalább egy üzemüknek. A terv azonban az, hogy 10-12 Gigafactoryt építenek szerte a világon.

A közgyűlésen megerősítik pozíciójában Elon Musk elnök-vezérigazgatót is. Musk azért került az elmúlt hetekben támadások kereszttüzébe, mert a Model 3 gyártásában fennakadások történtek, és a gyártási volumen messze elmaradt a tervezettől. Az elnök-vezérigazgató a mostani közgyűlésen ismét azt állította, hogy az év közepére sikerül megvalósítani a tervet, és heti 5 ezer Model 3-at gyártanak majd. A Tesla részvénye nyolc százalékkal áll év eleji árfolyama alatt és mintegy 25 százalékkal a szeptemberben elért árfolyamcsúcsa alatt. Az idei első három hónapban a Tesla 710 millió dollár veszteséget szenvedett el, írta az index.hu. 

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.