Minden idők legnagyobb napenergia létesítménye készülődik a sivatagban.

Gigantikus projekt a Mojave-sivatagban

Minden idők legnagyobb napenergia létesítménye készülődik a sivatagban.

A napenergia egy nagy lökést kapott ezen a héten, mi szerint az Amerikai Egyesült Államok 1, 37 milliárd dollár hitelt biztosít a BrightSource Energia vállalatnak, hogy három napenergiával működő hőerőművet létesítsen a Mojave-sivatagban. Az elemek által generált 400 megawatt villamosenergia – 140. 000 lakáshoz elegendő energia- e miatt nevezik a világ legnagyobb napenergia projektjének.

BrightSource-erőmű energiát termel mozgatható tükrök segítségével. Ezt segíti egy vízzel teli kazán, amely egy torony tetején van elhelyezve. A kazán gőzt termel, amely a turbinát forgatja.

Ha minden jól megy, és BrightSource minden engedélyt megkap, akkor elkezdheti építeni ebben az évben, amelynek várható befejezési időpontja 2014.  Rengeteg munkahelyt teremthetnek, számszerint 86-ot. Persze nehézségek mindig vannak, de a BrightSource ezt is megpróbálja leküzdeni, és mihamarabb nekilát a munkálatoknak.

Ajánlott tartalom

Egy új fejlesztéssel sokat spórolhatunk a napelem telepítésen

A napelemes rögzítőelemekre szakosodott RAULI olyan új, lapos tetőrendszert mutatott be, amely lehetővé teszi a panelek függőleges rögzítését a tetőkön.