Gilisztaetetésből lett öko multi

Tom Szaky-t négyéves koráig Szaky Tamásnak hívták. Mondhatnánk tipikus „amerikás magyar” sikersztori az övé: egy jó ötlettel, sok munkával még az egyetem befejezése előtt céget alapít, amiből hamarosan világsikerű zöld biznisz lesz.

A hulladékgazdálkodást teljesen átértelmező TerraCycle-t szerte a világon ismerik és elismerik, Tomot a Forbes a „30 legégetőbb kérdéssel foglalkozó vezető”-jének listáján jegyzi. Az alig 30 éves fiatalember nemcsak a nagy bizniszről mesélt, hanem magyarságáról is.  A magyarok számára azt hiszem, az első legfontosabb információ rólad a magyarságod. Hogy kerültél a tengeren túlra?

Szüleim fiatal harmincasok voltak, én négyéves, amikor emigráltunk Kanadába.  Az egyetemet már az Egyesült Államokban kezdtem, a Princetonon. Az összes rokon Magyarországon maradt, ezért ha nem is sűrűn, általában háromévente hazajöttünk általában esküvőre vagy temetésre.

Ehhez képest jól beszélsz magyarul!
Szüleim szerették volna, ha kapcsolatban maradok a magyar kultúrával, velük csak magyarul beszélek. Állandóan forszírozták, hogy menjek velük látogatóba haza, ehhez persze nem volt sok kedvem. Amikor megnyitottuk Budapesten az irodát, akkor már szerettem, hogy tudok magyarul beszélni.  Egyébként ekkor tudatosodott bennem sok minden, miről-miért gondolkodom úgy ahogy, illetve hogy a magyarok miért látnak másként dolgokat.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Feleslegessé vált mobiltelefonokat gyűjt az Auchan

Az Auchan Magyarország is csatlakozik ahhoz az akcióhoz, amelynek célja, hogy minél több, már nem használt mobilkészüléket, GPS-t, tabletet és ezekhez használt töltőt, kábelt gyűjtsenek vissza a magyar háztartásokból, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot - közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.