Google és az új napenergia technológia

A Google jól ismert a keresőmotor technológiájáról.

Viszont fontos számukra, hogy megújuló energiával hasznosítsák mindezt. A Google, egyik legújabb fejlesztése a tükör technológia, amely azt reméli, hogy nagyobb hatékonysággal hasznosítja majd a napenergiát.

A Google olyan technológiát használt fel, amely modern anyagokból készült tükör fényvisszaverő kialakításra összpontosít. Az új prototípus a felére csökkenheti a napenergia üzem építési költségeit. A termikus napenergia technológia magába foglalja egy anyag fűtését a napenergia által. A tükrök a napsugarait a forró anyagra összpontosítják. A hő gőzt termel, amely egy turbinát indít be.

“ A prototípus három éven belül ki lesz építve”, mondta Bill Weihl  a Goodle zöldenergia vezetője.

A Google egyike azon nagy vállalatoknak, amelyek energetikai beruházások után kutatnak. Ennek a célja, hogy a hosszú távú üzleti stratégiát gazdagítsa. A cégről azt gondolják, hogy hatalmas szén-dioxid kibocsátásért felelős, ezért szeretnének ezen változtatni, vagyis a zöld energia felé fordulás egy szebb képet mutathat a Google arculatáról.
A Google két energia vállaltba fektetett: – eSolar és a BrightSource. Ez a két cég ugyancsak része a Google tükör technológia kutatásának. Új hírek szerint az előbbi két vállalatnak is köze van ezekhez az új technológiákhoz.

google

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.