Google térképen mutatják be Kalifornia klímaváltozás utáni jövőjét (+ video)

Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzó a Google térképén mutatja be Amerika legnépesebb államának klímaváltozás utáni jövőjét.

Az Egyesült Államokban Kalifornia élen jár a klímaváltozás elleni környezetvédelmi lépések megtételében. Az ebben az államban bevezetett, szén-dioxid-kibocsátás visszaszorítását célzó intézkedéseket az államok többsége is átveszi.
“Számítások szerint az ingatlanokat és vagyontárgyakat mintegy 2,5 billió dollár értékben veszélyezteti a globális felmelegedés” – idézte Schwarzenegger a Kaliforniai Egyetem tanulmányát.

Közel félmillió kaliforniai otthont veszélyeztetnek az emelkedő tengerek, miközben a hosszabb száraz időszak az erdőtüzek kialakulását erősíti, a kevesebb csapadék pedig az ivóvízellátás biztonságát fenyegeti.
A változás következményei a Google Föld-bővítményével tekinthető meg. A projekt részletei a http://climatechange.ca.gov/visualization/index.html címen érhetők el.

Ajánlott tartalom

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége. Az akciót minden évben március első szombatján tartanák meg azzal a céllal, hogy a közösségi összefogással a lehető legtöbb fát ültessék el.