Green IT 2009

A gazdasági válság hatására számos vállalat felismerte, hogy nem érdemes halogatni a környezetkímélő megoldások bevezetését. A legnagyobb világcégek mellett ma már a kkv-szektor mindennapjaiba is beépülő „green IT” koncepció megvalósulásával nemcsak a környezetre gyakorolt káros hatások csökkenthetők, de jelentős költségmegtakarítás is elérhető.

A legnagyobb világcégek újragondolják az irodai környezet, a gyártás és az értékesítés folyamán felmerülő költségeiket, s a „zöld” koncepciók mentén szervezik újra működésüket. A becslések szerint a megtakarítás sokszor akár 30-40 százalékos működési költség-csökkentést, megtakarítást eredményez.

A zöldülő gondolkodás beépülve a mindennapi folyamatokba komoly előrelépést hozott az energiatakarékosság és facility menedzsment, az újrahasznosítás, a papírmentes iroda, az optimalizált adattárolási, dokumentumkezelési megoldások területén, s nagyban megváltoztatta a globális vállalatok kommunikációs és cégkultúráját is.

A tavaly elsőként megrendezett konferencia idei előadói nem csupán a főbb trendeket mutatják be, hanem már működő megoldásokból adnak ízelítőt a konferencia résztvevői számára. A rendezvény immár hagyományosan ülteti egy asztalhoz a kormányzati oldalt, a gazdasági szereplőket és a szakértőket, együttgondolkodásra késztetve ezzel az egész informatikai szektort.

Fő témák:
Pénzt hozhat a zöld-gondolkodás. Környezetkímélő vállalati megoldások, takarékosság és környezetvédelem.

A konferencián a terület elismert előadói a következő témákat dolgozzák fel:
– Energiatakarékos stratégia kialakításának fontossága az IT-ben
– Költségcsökkentés a válságban
– IT-outsourcing
– Zöld-iroda, facility mendzsment
– Energiatakarékos szerverek
– Szerverhosting, virtuális szerverek
– „Zöld” informatikai termékek
– Leselejtezett hardverek kezelése
– Adathulladék kérdésköre
– „Zöld” hálózatok
– Pályázatok és források

További információkért látogasson el az esemény weboldalára »

Ajánlott tartalom

Fenntarthatóság a zsalutechnológiában is

A közel két évtizede létező környezetbarát, számtalanszor újrahasznosítható műanyag zsaluhéjak feltalálója és gyártója, a piacvezető Meva, új regionális szolgáltatási központja is a fenntarthatósági alapelvek mentén kezdte meg működését Dunakeszin. Az üzemben környezetbarát csúcstechnológiával végzik majd a zsalukarbantartást, –javítást és –tisztítást.