Green4v4.eu – Zöld megoldások a Visegrádi Négyek számára

A projekt célja a megújuló energiaforrások és a fenntartható fejlődés koncepciójának terjesztése és népszerűsítése széles körben, a Visegrádi Négyek tagországaival együttműködve, a Visegrad Fund támogatásával.

A fenntartható megoldások használatának fontossága egyre inkább előtérbe kerül. A fosszilis energiahordozók lassan kimerülnek, és egyértelművé vált, hogy a mai fogyasztásunkat a jelenlegi struktúrában hosszú távon nem tudjuk fenntartani. A zöld megoldások alkalmazása nemcsak az ipari szektorban, hanem a mindennapi életünkben is nagyon fontos. Ezek a technikák az élet minden területén alkalmazhatóak, és egyre nagyobb a tudásbázis amiből meríthetünk.
A green4v4.eu oldal a fenti témákat fogja össze, és osztja meg a világgal. Mivel szeretnénk, ha minden kedves olvasónk tevékenyen tudna segíteni földünkön, egy „Házi Praktikák” rovatot is bevezettünk, ahol a mindennapi életünkhöz kaphatunk „zöld” segítséget. A témához kapcsolódó eseményekről egy beépített naptáron keresztül tájékozódhatunk. A könnyebb feldolgozhatóság érdekében az olvasók rendelkezésére bocsátottunk egy szószedetet, amiben a témával kapcsolatos szavak jelentését, magyarázatát találják.
A projektben résztvevő országok (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia), saját területükön folyó kezdeményezésekről és történésekről számolnak be, amelyet látgatóink 5 nyelven olvashatnak.

www.green4v4.eu

Ajánlott tartalom

Kevesebb üzemanyagot használtunk az elmúlt hónapokban Magyarországon

Az idei első negyedévben szinte ugyanannyi motorbenzin és 3,1 százalékkal kevesebb gázolaj fogyott Magyarországon, mint tavaly az első három hónapban, az üzemanyagfogyasztás így átlagosan 1,9 százalékkal csökkent - tette közzé honlapján a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) szerdán. A prémium üzemanyagok keresletének emelkedése akadályozta meg a fogyasztás nagyobb visszaesését.