Green4v4.eu – Zöld megoldások a Visegrádi Négyek számára

A projekt célja a megújuló energiaforrások és a fenntartható fejlődés koncepciójának terjesztése és népszerűsítése széles körben, a Visegrádi Négyek tagországaival együttműködve, a Visegrad Fund támogatásával.

A fenntartható megoldások használatának fontossága egyre inkább előtérbe kerül. A fosszilis energiahordozók lassan kimerülnek, és egyértelművé vált, hogy a mai fogyasztásunkat a jelenlegi struktúrában hosszú távon nem tudjuk fenntartani. A zöld megoldások alkalmazása nemcsak az ipari szektorban, hanem a mindennapi életünkben is nagyon fontos. Ezek a technikák az élet minden területén alkalmazhatóak, és egyre nagyobb a tudásbázis amiből meríthetünk.
A green4v4.eu oldal a fenti témákat fogja össze, és osztja meg a világgal. Mivel szeretnénk, ha minden kedves olvasónk tevékenyen tudna segíteni földünkön, egy „Házi Praktikák” rovatot is bevezettünk, ahol a mindennapi életünkhöz kaphatunk „zöld” segítséget. A témához kapcsolódó eseményekről egy beépített naptáron keresztül tájékozódhatunk. A könnyebb feldolgozhatóság érdekében az olvasók rendelkezésére bocsátottunk egy szószedetet, amiben a témával kapcsolatos szavak jelentését, magyarázatát találják.
A projektben résztvevő országok (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia), saját területükön folyó kezdeményezésekről és történésekről számolnak be, amelyet látgatóink 5 nyelven olvashatnak.

www.green4v4.eu

Ajánlott tartalom

Hetvenmillió forintos fejlesztéssel épül a jövő hálózata a BME Ipar 4.0 Technológiai Központban

Autonóm villamossági hálózatot, úgynevezett micro-grid rendszert építenek ki a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Ipar 4.0 Technológiai Központjában a Schneider Electric műszaki támogatásával; a szereplők közötti együttműködési megállapodás értelmében tovább erősítik az intézmény és a vállalat közötti kapcsolatot az oktatás területén - közölte a Schneider Electric az MTI-vel.