Guiness-rekord egy elektromos autóval

David Metcalf és 12 éves fia, Adam elsőként vezetett egy Tesla Model S elektromos autót 681 kilométeren keresztül egyetlen töltéssel.

Felkeresték a Guiness rekordok elbírálóit is, akik elismerték a kísérletet, és egy hónapos vizsgálat után, ha megfelelőnek tartják a bizonyítékokat, hivatalossá teszik a nem mindennapi teljesítményt. Az igazolás megszerzésében természetesen az autó gyártója, a Tesla Motors is segítségükre lesz. Metcalfék a Model S 85 kWh teljesítményű változatát használták, mely a hivatalos adatok szerint 426 kilométer megtételére képes egyetlen feltöltéssel. A rekorddöntő jármű semmilyen változtatáson nem ment keresztül, csupán a kerekei voltak egy kicsit túlfújva. Apa és fia hagyományos módszerekkel hozta ki a legtöbbet az elektromos autóból: egyenes, vidéki utakon haladtak, légkondicionálás nélkül, az ablakokat csak kissé leeresztve. A cég társalapítója és vezetője, Elon Musk is gratulált a kísérlethez, a Tesla alelnöke, George Blankenship pedig telefonon is felkereste a családot.

Ajánlott tartalom

A hibrid autók eladása továbbra is emelkedést mutat

Csökkent a forgalomba helyezett új autók száma márciusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai Unióban az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA honlapjára csütörtökön fölkerült adatok szerint.

Nincs hozzászólás

  1. Örülök a Tesla rekordjának, de a cikkben van egy hiba.
    Olyan mértékegység, hogy kilówatt/óra nincsen.
    Van kilówatt, mint teljesítmény mérték és van (kW)
    kilówattóra, mint energia mérték (kWh)
    A Tesla Model S erősebbik változata 85 kWh elektromos energiát tud eltárolni.
    Ne tekintsenek szőrszálhasogatónak.
    Üdv: Daktari

  2. 2013 at írunk

    Ma,az se szabad,hogy hír legyen,ahogy én akarom látni a jelenkort:

    A tesla,egyik régi modelljével,tartva az autopálya tempót,200.000 mérföld megtétele után még mindíg képes az 1000 mérföld/töltés t produkálni.
    A gyári mérések alapján a megtett 4 év és 200.000 mérföld alatt,5% sem veszített a kapacitásából az akku csomag.
    Természetesen a család otthonukban termelt áramot is a 2 tesla akkuiban tárolja,és azokból használnak igényük szerint.
    Ez ma már természetes az amerikai, régen erősen olajfüggő kontinensen is.