Guinness-rekord lehet a kartonpapír karácsonyfa

Giles Miller régóta alkot fantáziadús tárgyakat kartonpapírból, ezúttal a világ legnagyobb karton karácsonyfáját készítette el. A körülbelül 6 méter magas fa a londoni Design Múzeum aulájában áll, és legkevesebb 3600, egyedileg vágott, kézzel formázott kartondarabból áll.

A műfenyőkhöz hasonlóan a kartondarabok is egy központi rúdra vannak erősítve a természetesebb hatás elérése érdekében. Miller kifejezetten a Design Múzeum kérésére kisebb darabokat is tervezett, amelyeket meg lehet vásárolni. Két különböző méretben kaphatóak, a 40 centiméteres 9100 forintba, a 80 centis 14700 forintba kerül, és mindkettővel jóval kevesebb a macera, mint élő vagy mű társaikkal. A felállításhoz csak egy fa talapzatba kell illeszteni, a tetejét pedig, nem éppen karácsonyi hangulathoz illően, egy szintén egyedi tervezésű madár díszíti. Az eredeti, 6 méter magas fát a múzeum szeretné a Guinness Rekordok könyvébe bejegyeztetni, hogy hivatalosan is büszkélkedhessenek a legmagasabb kartonfával. Egy egyszerűbb, kisebb karton karácsonyfa „kivágásával” magunk próbálkozhatunk az alábbi videó segítségével.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.