Gyalogosügyi felelőst keres Bécs

A kerékpárosügyi és az iskolakerülésügyi megbízott után most újabb különleges munkakör betöltésére írt ki pályázatot Bécs Városa. Az új munkatársnak a gyalogosok ügyét kell majd képviselnie, közvetíteni gyalogosok és városvezetés között és koordinálni a bécsi gyalogosközlekedést.

A fenntarthatóság jegyében a kerékpárosforgalom után Bécs Város most a gyalogosok érdekeit szeretné előtérbe helyezni. Erre a feladatra írt ki pályázatot a Bécsi Városháza a napokban, melyre az MA 28 (útüzemeltetési és útépítési osztály) még 2012. augusztus 6-ig várja a jelentkezéseket. Különös figyelmet élvez a téma, mivel a gyalogosok a közlekedés legkiszolgáltatottabb résztvevői. Bár az utóbbi húsz évben jelentősen javult a helyzet, de a statisztikák szerint 2011-ben az előző évi 1.079-hez képest 1.105-re nőtt Bécsben a gyalogos áldozatok száma. De a gyalogosügyi szakértő nem csak a járókelők biztonságának javításáért felel majd, hanem a gyalogos zónák komfortosabb kialakításáért, a közlekedési lámpák kedvezőbb beállításáért, a gyalogos közlekedés népszerűsítéséért, a járókelők és a városháza közötti kommunikációért és témába vágó rendezvények szervezéséért.

Korábbi cikkünk a bécsi kerékpáros közlekedésről.

A kiválasztott szakértő első nagy megmérettetése bizonyára a 2012. november elejére tervezett gyalogosügyi konferencia lesz. A november 8. és 9. között immáron hatodik alkalommal megszervezett kongresszuson nemcsak az aktuális trendeket és projekteket vitatják meg, hanem lehetőség nyílik arra is, hogy különböző közlekedési érdekképviseletek egyeztessenek az „utca igazságos felosztásáról“. A tanácskozás a gyalogosforgalom népszerűsítésére szeretne stratégiákat kidolgozni, hogy a bécsiek többet használják a lábukat a mindennapokban.

Ajánlott tartalom

Csatornába öntött olaj miatt felfüggesztett börtönre ítéltek egy férfit Kecskeméten

Előkészítő ülésen egy év hat hónap felfüggesztett börtönre ítélt nem jogerősen a Kecskeméti Járásbíróság egy bajai férfit, aki 2019 decemberében a szennyvízcsatornába engedett két köbméter ásványolajat.