Gyönyörű bambuszvilágítás a szél erejével!

Olyan újfajta világítást fejlesztettek ki, amely nemcsak környezetbarát, hanem szemgyönyörködtető is.

Hogyan hozható létre elegendő világítás, ha nem lehet azt a hálózathoz kötni? Hagyjuk, hogy mindezt megoldják az ötletes tervezők, és hozzanak létre egy önellátó bambusz világítási rendszert. A tervezői, Lőrincz Dániel és kolumbiai származású Alberto Vasquez. A neve „Flow” és a parton uralkodó állandó szelek látják el elegendő energiával. Ami nagyon fontos, hogy biológiai úton lebomlanak. Nagyon sok problémát okoz az elektromos áram létesítése, illetve miután lemegy a nap nehezen lehet kivilágítani a strandot, amely még nagyobb veszélyt rejt magában.

A “Flow” világítás, egy önfenntartó közvilágítást kínál, amelynek alapja a vertikális szélerőművek elve. Figyelembe véve a spirál alakú kialakítást képes a szelet bármilyen irányból hasznosítani.  Az egyszerű építése miatt, mivel bambuszból és újrahasznosítható elektronikus alkatrészekből készült – LED-ek, vezetékek és a lámpa teljesen környezetbarát. A bambusz önmagában is egy nagyon olcsó anyag, persze szép számban megtalálható Kolumbiában. Teljes mértékben biológiai úton lebomlik.
Egy nagyon jó hír  nekünk magyaroknak, hogy az Igendesign cég ugyanezt a prototípust fogja megvalósítani a Balatonon idén! Hiszen ugyanolyan kondíciók vannak a magyar tengeren is, mint Kolumbiában. Ha a tesztelés után minden rendben van, akkor nekilátnak a lámpák telepítésének jövő nyáron.

Ajánlott tartalom

Az ingyen energiát hozhatja el a hullámerőmű?

A finn AW-Energy a hullámok erejét hasznosítaná Waveroller technológiájával.

Nincs hozzászólás

  1. Jajjjj, de nagyon tetszik! Én is akarok otthonra ilyet!!! Vajon mennyibe kerül egy???