Győrben rendezik a Okos Jövő Fórum 2015 konferenciát és szakkiállítást

Az október 1-én és 2-án zajló esemény központi témája az okos technológiák alkalmazása a fenntartható városok fejlesztésének területén

Az Okos Jövő Innovációs Klaszter idén a Széchenyi István Egyetem társszervezésében október 1-én és 2-án ismét megrendezi az Okos Jövő Fórum elnevezésű konferenciát és kiállítást. Az Áder János köztársasági elnök fővédnöksége alatt tartott esemény fő témája az okos technológiák alkalmazási lehetőségei a fenntartható városok fejlesztésénél, valamint az energetika egyes területein.

Az előadók között egyaránt megtalálhatók a piaci szegmensek legjelentősebb szereplői, mint az E.ON, az IBM, a PwC, a Cisco, illetve a témában releváns állami szervezetek képviselői, mint a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal, az MVM Zrt., vagy a BKK Közút Zrt. is. Az elismert szakemberek az okos technológiák felhasználásának szinte valamennyi területével megismertetik a hallgatóságot.

Az Okos Jövő Fórum október 1-én, 9 órakor veszi kezdetét a Széchenyi István Egyetem főépületében (9026 Győr, Egyetem tér 1.). A megnyitó beszédeket – köztük Borkai Zsolt Győr Megyei Jogú Város polgármestere, Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár, valamint dr. Földesi Péter, a Széchenyi István Egyetem rektorának beszédét – követően, délelőtt az aktuális energetikai trendeket, illetve a szektor jövőjét, délután pedig a fenntartható, okos technológiákat alkalmazó városok témáját járják körbe a szakértő előadók. Emellett az első nap délutánján a közönség számos új járműipari- és informatikai projektet is megismerhet, valamint betekintést nyerhet az egyetem nyertes pályázataiba és  fejlesztéseibe.

-

Október 2-án, 9 órától Csepreghy Nándor, a magyar kormány fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára nyitja meg az esemény második napját, majd az okos jövőben alkalmazandó adatmenedzsment és ICT eszközök, megoldások, később pedig az adatkommunikációs technológiák legújabb vívmányai lesznek terítéken.

Az esemény helyszíne is az innováció folyamatos jelenlétére reflektál, mivel Győr városa immár hagyományosan a technológiai újítások egyik legfontosabb központja az országban. „Győrben folyton épül valami, és mindig valami más. Ezért szoktunk  az egyszerűség kedvéért úgy fogalmazni: „A jövő Győrben épül“, vagy kicsit másként, a „jövő épül Győrben“. A fejlődés motorja az a szellemiség, amelyet Győr város polgárai, a régió gazdaságának meghatározó szereplői és a győri felsőoktatás képvisel: az együttműködés, egymás tisztelete, a társadalmi és gazdasági felelősségvállalás.” – mondta el Dr. Földesi Péter, a Széchenyi István Egyetem rektora.

Az Okos Jövő Fórum 2015 helyszíne és időpontja:

2015. október 1-2. (csütörtök-péntek)

Széchenyi István Egyetem (9026 Győr, Egyetem tér 1.)

További információ, részletes program és regisztráció: okosjovokonferencia.hu

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.