Győrben víz alatt az utcák

A nagy eső miatt lezárták Győr-Szigetben a Gyepszél és a Nyár utcát – közölte a kisalfold.hu-val Kálmán Gabriella, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Az idokep.hu szerint az ország több nyugati megyéjében esik, a hőmérséklet sok helyen a húsz fokot sem éri el. Egy hete Tiszaújvárosban csapadékrekordot könyvelhettünk el. Az Országos Meteorológiai Szolgálat éjfélig narancssárga figyelmeztetést adott ki a dunántúli régiókra, huszonnégy óra alatt harminc milliméternél is több csapadék hullhat. A jelenlegi, csapadékos, hűvös időjárás, a skandináv nyár nem kedvez ugyan a strandolóknak, ám a parlagfű-allergiások fellélegezhetnek ezekben a napokban. Van viszont olyan terület, ahol a hőség szedi áldozatait.
Egy olvasó azt írta: a környék lakói évek óta küzdenek azért, hogy tegyék rendbe a csatornákat. Nagy esőzésekkor egyméteres víz áll az utcán.

Győr

 

Csatlakozott már Facebook oldalunkhoz? Rajta!

Ajánlott tartalom

A vegyi szennyezés túllépte az emberiségnek biztonságos határértéket

Egy új tanulmány szerint a vegyi szennyezés túllépte az emberiségnek biztonságos határértéket, olyan globális ökoszisztémákat fenyeget, amelyektől az élet függ, ezért a tudósok a termelés és a károsanyag-kibocsátás korlátozására szólítottak fel.