Győrben víz alatt az utcák

A nagy eső miatt lezárták Győr-Szigetben a Gyepszél és a Nyár utcát – közölte a kisalfold.hu-val Kálmán Gabriella, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Az idokep.hu szerint az ország több nyugati megyéjében esik, a hőmérséklet sok helyen a húsz fokot sem éri el. Egy hete Tiszaújvárosban csapadékrekordot könyvelhettünk el. Az Országos Meteorológiai Szolgálat éjfélig narancssárga figyelmeztetést adott ki a dunántúli régiókra, huszonnégy óra alatt harminc milliméternél is több csapadék hullhat. A jelenlegi, csapadékos, hűvös időjárás, a skandináv nyár nem kedvez ugyan a strandolóknak, ám a parlagfű-allergiások fellélegezhetnek ezekben a napokban. Van viszont olyan terület, ahol a hőség szedi áldozatait.
Egy olvasó azt írta: a környék lakói évek óta küzdenek azért, hogy tegyék rendbe a csatornákat. Nagy esőzésekkor egyméteres víz áll az utcán.

Győr

 

Csatlakozott már Facebook oldalunkhoz? Rajta!

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.