György István: rendkívüli energiamegtakarítást értek el a hivatalok

Rendkívül jelentős energiamegtakarítást értek el a kormányhivatalok és a járási hivatalok az elmúlt fűtési idényben – mondta szombati videóüzenetében a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára.

György István a Facebook-oldalán közölte, hogy a korábbihoz képest a gázfogyasztás 53 százalékkal, az áramfogyasztás 26 százalékkal csökkent a hivatalokban. Komoly feladatot jelentett számukra napi szinten ügyelni erre, de nagyon jó eredményeket sikerült elérni – tette hozzá. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy az energiaracionalizálás a kormány fejlesztéspolitikájában előkelő helyen szerepel, a 2015-ben kezdődött programok támogatták az épületek hőszigetelését, napelemes fejlesztését, nyílászárócseréjét.

Ajánlott tartalom

Csökkent a gázfogyasztás a fűtési szezonban

Sem állami, sem önkormányzati szinten nem volt szükség a gázfogyasztást korlátozó intézkedésekre az elmúlt télen - közölte az Energiaügyi Minisztérium kommunikációs főosztálya vasárnap az MTI-vel annak apropóján, hogy április közepén véget ért a hivatalos fűtési szezon. A tájékoztatás szerint a nagyarányú megtakarítást hozó előző fűtési szezonhoz képest több mint negyedmilliárd köbméterrel, 4,3 százalékkal volt alacsonyabb a gázfelhasználás.