Gyorstöltő van, ingyen parkolás nincs villanyautóval Szegeden

Átadták Szeged, sőt a Dél-Alföld első nyilvános gyorstöltőjét, miközben a városban továbbra sem parkolhatnak ingyen a villanyautók.

A Szegedi Közlekedési Társaság üzembe helyezte a város és a régió első, ingyenesen igénybe vehető villanyautó-gyorstöltőjét. Az Arany János utcai parkolóház udvarán üzembe állított 22 kilowattos, fázisonként 32 amperes gyorstöltő egyidejűleg egyetlen villanyautó számára kínál gyorstöltési lehetőséget. A töltés idejéig ingyen parkolhat a villanyautó a töltőnél, de egyébként Szegeden továbbra is ugyanúgy fizetnie kell a parkolásért a villanyautók tulajdonosainak, mint mindenki másnak. Erről a gyorstöltő átadásának napján döntött a Szegedi Közgyűlés, az Okos Város Program részeként. Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester szerint természetes, hogy a villanyautósok is fizetnek a parkolásért, hiszen „ugyanannyi helyet foglalnak, mint a benzines vagy dízel gépkocsik”. Támadhatatlan érv, amelyből persze sokkal inkább az olvasható ki, hogy Szegeden megállt az idő.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.