Gyúlékony jeget találtak Kínában

A gyúlékony jég olyan új, alternatív energia lehet, amely majdnem száz évig lesz képes ellátni az országot energiával.
Múlt év szeptemberében Kína felfedezett egy olyan tartalékban gazdag jeget, amely gyúlékony – mindezt a Qinghai-Tibeti fennsík tundráján.

A gyúlékony jég, mint egyike a legújabb energiaforrásoknak valójában befagyott földgáz (földgáz-hidrát). Az új tartalék 35 milliárd tonna kőolaj mennyiségével egyenértékű és körülbelül 90 évre elegendő energiával tudja ellátni az egész országot.
A gyúlékony jeget a magas, fagyott fennsíkokon találták, illetve a víz alatti tengeri üledékekben. A földgáz-hidrát valójában csak fagyott metán és víz, új értelmezést adhat a tűz és jég kapcsolatának. A kutatók még mindig próbálják értelmezni, hogy hogyan lehet az üzemanyagot leghatékonyabban felhasználni, főleg a kereskedelmi forgalomba bekerülése miatt. Viszont kutatók azt is észrevették, hogy a hidrát átváltozik, majd beleolvad a metánba és a vízbe, mielőtt teljesen elégne.
Egy köbméter gyúlékony jég 164 köbméter természetes földgázt tartalmaz, ami azt jelenti, hogy kevesebb szennyeződést okoz. Ennek következménye, hogy tisztábban képes égni, így kevesebb szennyező anyag jut a levegőbe. Miközben világszerte találtak már gyúlékony jeget, addig Kína felfedezése az eddigieknél sokkal nagyobb – becslések szerint a fagyott tundrában elegendő energia van ahhoz, hogy az ország kilencven éven keresztül el legyen látva energiával.

Ajánlott tartalom

Elültetjük a változás magjait – Ön csak élvezze a pillanatot, a többiről a Julius Meinl gondoskodik!

Élvezze ki a Julius Meinl kávé által adott pillanatot és legyen Ön is a változás részese a kávé világnapján!