Ha energiát termelne a cserepeivel akkor jó hírt kapott – napelemes tetőcserép

A svájci székhelyű Meyer Burger egy tavaly bemutatott termékét fejlesztette tovább.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

A svájci székhelyű Meyer Burger globális gépészeti, főként fotovoltaikus rendszerekkel foglalkozó vállalat bejelentette, hogy augusztusban szeretné megkezdeni új, szürke napelemes cserepeinek forgalmazását – számol be az okodrive.hu. A terméket kísérleti projektekben már használják is. A Meyer Burger a német Magoggal, egy fotovolatikus termékeket forgalmazó céggel való együttműködésben vezeti be a Meyer Burger Slate-et. A megállapodás keretében létrehozott termék a Meyer Burger Tiles egy továbbfejlesztett verziója, utóbbi cserépről 2022-ben rántották le a leplet. Augusztustól a két vállalat új, palaszürke fotovoltaikus tetőfedő termékeket kínál majd Európában. A csempék váza porszórt alumíniumból készült, speciális üveg védi őket, belsejükben pedig a Meyer Burger SmartWire technológiával ellátott heteroátmenetes napelemcellák működnek. A végső összeszerelést egy európai partner végzi, az új termékváltozat lehetővé teszi a napelemes rendszerek beépítését ferde palatetőkbe is.

„Az új Meyer Burger Slate – Magog Schiefer Edition termékre magas energiatermelés jellemző, és a telepítők számára könnyen beépíthető és karbantartható” – nyilatkozta Georg Guntermann, a Magog ügyvezető partnere. Mint hozzátette, az új Meyer Burger termék palaszürke színével jól passzol a palatetőkhöz, a vakításmentes, strukturált napelemes üveg használatának köszönhetően pedig feltűnésmentesen integrálható az épületekbe. A Magog és a Meyer Burger jelenleg kísérleti projektekben alkalmazza a terméket. „Az átfogó energetikai átállás szellemében ez a kis méretű és esztétikus, egységes szürke megjelenésű napelemes tetőcserép harmonikusan illeszkedik a palatetőkhöz, és így a műemlék épületek esetében is lehetővé teszi az energetikai átállást” – állapította meg Frank Hötzsch, a Meyer Burger egyik divízióvezetője.

Nem a Meyer Burger az első cég, amely olyan napelemeket kínál, amelyek cserépszerűen olvadnak be a tetőkbe. A világon egyre több vállalat foglalkozik ilyen termékekkel. Ezek közül talán a legismertebb a Tesla Solar Roof nevű rendszere, de a magyar Terrán is gyárt napelemes cserepet Generon néven.

 

Kép: Meyer Buger

Ajánlott tartalom

Percek alatt telepíthető napelemes rendszer? Piacra dobták!

Már árulják a 10 perc alatt telepíthető erkélynapelemes rendszert.