Ha Föld Napja, akkor Gellért-hegy!

2010. április 18-án, vasárnap, reggeltől rendezi meg a Föld Napja alkalmából az Új Akropolisz tavaszi nagytakarítási akcióját a Gellért-hegyi vízesésnél. Több mint száz önkéntesre számítanak a szervezők, akik lehetőséget biztosítanak nemcsak szemétszedésre, de faültetésre, korlátfestésre is.

Sokadik alkalommal rendezik meg az Új Akropolisz Kulturális Közhasznú Egyesület önkéntesei tavaszi nagytakarító akciójukat a Gellért-hegyen. A korábbi évek hagyományát követve az egész délelőtt tartó programon lehetőség lesz szemetet gyűjteni a sétányok mentén, alpinistáknak a vízesésnél és annak környékén, de ezen kívül korlátok festésére és facsemete ültetésére is sor kerül majd. A résztvevőknek az egyesület biztosít védőeszközöket és szemeteszsákokat.

Az összegyűlt szemetet idén is a Főkert Zrt. munkatársai távolítják el végleg a helyszínről, miután megtörtént a hulladékok deponálása. Az egyesület évek óta jó kapcsolatot ápol a területet felügyelő fővárosi önkormányzattal is, amely már több alkalommal is méltatta az önkéntesek környezettudatosságát, felelősségérzetét.

Idén, csakúgy mint tavaly, több mint száz önkéntest várunk, akik szeretnének tenni egy kicsit környezetük jobbításáért, szépítéséért – jegyezte meg Apáti János, az egyesület szóvivője, aki további információkkal is szívesen áll rendelkezésre az érdeklődők, így a sajtó képviselői számára is. Az akcióról részletes leírást az Új Akropolisz honlapján is lehet találni.

honlap: www.ujakropolisz.hu

Ajánlott tartalom

Folytatódik a Kölcsönkapott levegő program

A Kölcsönkapott levegő egy tavaly indult program, amelynek célja, hogy megismertessük a fiatalokkal ezt a láthatatlan közeget, amely az egészséges élet része - mondta az Energiaügyi Minisztérium környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkára pénteken Budapesten, a programindító sajtótájékoztatón.