Ha ilyen lesz az elektromos Mercedes, most azonnal akarjuk

Egy autóipari designer olyan terveket készített, hogy attól minden, az autókért rajongó embernek elakad a szava.

Az utóbbi években egyre nagyobb lendületet vett az elektromos autók piaca, a gyártók pedig már nemcsak potenciált, hanem a jövőt is az ilyen autókban látják. Ha a tendencia továbbra is ez lesz, hamarosan a szuperautók piacán is megjelenhetnek majd az áram hajtotta modellek – mint ahogy a Hennessey korábban már bejelentette, hogy 1000 lóerős elektromos autót épít.

A sportautók terén mindenesetre már van példa ilyesmire, ott van például rögtön az Audi R8 e-tron, az autóipari designer, Antonio Paglia pedig most a Mercedesnek készített egy igazán lélegzetelállító koncepciót.

Első ránézésre a Mercedes-Benz Elk pont a határán mozog, hogy el tudjuk dönteni: egy utcai, vagy kizárólag versenypályára szánt autóval van-e dolgunk. A fényszórók természetesen LED-esek, a hűtőrács szénszálas, a kerekeket pedig úgy tervezte meg, hogy azoknak a lehető legkisebb legyen a légellenállásuk. A hátulja hasonló koncepció alapján készült, bár nagyban hasonlít a Lamborghini Venenóra.

-

-

Ajánlott tartalom

Tovább nőtt az elektromos töltőberendezések száma tavaly Magyarországon

Csaknem 12,5 százalékkal bővült 2023-ban az engedélyköteles elektromos töltőberendezések száma Magyarországon, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 2023 végén 2507-et tartott nyilván - tájékoztatta a MEKH hétfőn az MTI-t közleményben.