Ha passzívházat építene, ehhez a magyar szervezethez fordulhat

A Passzívházépítők Országos Szövetsége (PAOSZ) Passzívház Magyarország Egyesület néven működik a továbbiakban.

A 2009-ben megalakult Passzívházépítők Országos Szövetsége (PAOSZ) a jogszabályváltozás következtében kötelezően előírt névmódosítást követően Passzívház Magyarország Egyesület néven működik a továbbiakban. A Passzívház Magyarország Egyesület hivatalos rövidítése PHM (Passzívház Magyarország). Angol elnevezése Passive House Hungary Association (angol rövidítés PHHu).

Az egyesület továbbra is a Nemzetközi Passzívház Szövetség (International Passive House Association, rövidítve iPHA) magyar tagja. Célja változatlanul a környezettudatos, fenntartható tudományos megoldások és technológiai ismeretek terjesztése, és ezáltal a környezetvédelem elősegítése. Célja továbbá a passzívházas építkezés meghonosítása Magyarországon a már meglevő eredmények és megoldások terjesztése, új környezetbarát megoldások kifejlesztése, a környezettudatosság iránti társadalmi felelősség ösztönzése.

Oktatási, képzési, kutatási és fejlesztési programok szervezésével elősegíti a környezettudatos technikák fejlődését. Mindezek érdekében együttműködés kialakítására törekszik más hasonló tevékenységet végző szakmai, érdekképviseleti, társadalmi és kormányzati szervekkel.

Ajánlott tartalom

Ismét lehet pályázni a napelemes támogatásra

Az elutasított pályázatok hátterében téves feltételezés állt, miszerint az adószámmal rendelkező magánszemélyek által megjelölt ingatlanokban gazdasági tevékenység zajlik. A bejelentés azután történt, hogy sorra utasították el az ilyen pályázatokat, ellentétben a kiírásban foglaltakkal.