Háborút indítana az olajipar ellen a Tesla vezére

A Tesla vezére szerint ez az egyetlen módja annak, hogy ne rohanjunk a katasztrófa felé.

A múlt héten a Tesla kaliforniai főhadiszállásán tartották a Energia és Innováció Világfórum nevű rendezvényt, ahol az egyik legkeményebb előadást a házigazda Elon Musk tartotta. A Tesla-vezér éles hangon bírálta azokat a politikusokat, akik behódolnak az olajlobbinak ahelyett, hogy a jövőt nézve inkább megpróbálnák visszaszorítani azt.

A The Guardian beszámolója szerint Musk úgy látja, ideje felvenni a harcot a lobbival szemben, ám könnyen lehet, hogy csak egyfajta “lázadáson” keresztül lehet majd elérni, hogy áttérjünk a fenntartható energiahasználatra és a megújított közlekedési rendszerekre. Beszédében hangsúlyozta, a belső égésű motorokkal szerelt autók továbbra is óriási támogatást kapnak, így elveszik az a fajta versenyelőny, amit az elektromos járművekkel szerezhetnének a gyártók.

Musk szerint a megoldás az lehetne, ha a támogatások mellé az üvegházhatású gázok kibocsátására adót vetnének ki a kormányok. A Tesla-vezér azonban úgy fogalmazott: a politikusok inkább a könnyebb utat választják, és támogatást adnak az elektromos autókra is, ezek azonban nem egyeznek meg a benzines és a dízelüzemű autókéval.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Viszlát 480 forintos benzin, hello 640 forintos üzemanyag

Gulyás Gergely és Hernádi Zsolt rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy eltörlik a hatósági áras benzint.