Geotermikus erőmű építését tervezik a megye nyugati határán lévő településen, Egyeken - írta kedden a Hajdú-bihari Napló.

Hajdú-bihari Napló: geotermikus erőmű Egyeken

Geotermikus erőmű építését tervezik a megye nyugati határán lévő településen, Egyeken – írta kedden a Hajdú-bihari Napló.

A lap szerint az egyeki önkormányzat 5-10 milliárd forintos hőerőmű építéséről írt alá megállapodást egy gazdasági társasággal a közelmúltban. A kivitelezés két év múlva kezdődne. Az erőmű a nagyközség alatt fekvő, jelentős mértékű geotermikus energiát hasznosítja majd. A tervek szerint több kutat fúrnak, melyekből 90-130 Celsius-fokú vizet hoznak felszínre.

A beruházás lehetővé tenné, hogy a településen csökkentsék a földgáz-felhasználást, s olcsóbbá tegyék az energiát – olvasható a Hajdú-bihari Naplóban.

Ajánlott tartalom

Az otthonfelújítási program nyomán megnőtt a kereslet az építőanyagokra

Az otthonfelújítási program hatására az első negyedévben megnőtt a kereslet a korszerűsítési munkáknál használt valamennyi termékcsoportban, de főként a szerkezetépítő, nyílászáró-, valamint a gyorsan beépíthető betontermékek és a műanyagalapú (EPS) hőszigetelő anyagok iránt - közölte a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség (MÉASZ) az MTI-vel.