Hajléktalanok is gyűjtötték a szemetet Debrecenben

Hajléktalanok is gyűjtötték a szemetet szombaton Debrecenben: összesen több mint száz köbméter szemetet szedtek össze a Debrecen környéki erdők takarításában résztvevők – közölte Vereb István, a Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt. kommunikációs munkatársa az MTI-vel.

A már második alkalommal megrendezett akcióhoz a térség állami tulajdonú erdeit kezelő Nyírerdő Zrt. Debreceni Erdészete, a Zrínyi Vadásztársaság és a Polgárőr Szövetség is csatlakozott – tette hozzá.
Vereb István tájékoztatása szerint meghaladta a százat azoknak a száma, akik együtt dolgoztak a nap folyamán: az erdőkben lerakott hulladék összegyűjtésében az erdészek, vadászok, rendőrök, polgárőrök és a környéken élők mellett harminc hajléktalan is részt vett.

Tíz konténer telt meg színültig háztartási hulladékkal, kidobott ruhákkal, műanyag flakonokkal, de  elhasznált autógumit, törött műanyag széket és számítógép-monitort is találtak az erdőben.
Az akció végén a vadásztársaság tagjai pörkölttel vendégelték meg az alkalmi erdőtakarítókat – mondta el Vereb István.

Ajánlott tartalom

Az utolsó jégkorszak őshőmérsékleti és csapadékviszonyait vizsgálta a CSFK vezetésével egy nemzetközi kutatócsoport

Az ELKH Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Földtani és Geokémiai Intézetének (CSFK FGI) munkatársai vezetésével nemzetközi kutatócsoport vizsgálta az utolsó jégkorszak őshőmérsékleti és csapadékviszonyait a Kárpát-medence déli részén.