Hajléktalanok is gyűjtötték a szemetet Debrecenben

Hajléktalanok is gyűjtötték a szemetet szombaton Debrecenben: összesen több mint száz köbméter szemetet szedtek össze a Debrecen környéki erdők takarításában résztvevők – közölte Vereb István, a Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt. kommunikációs munkatársa az MTI-vel.

A már második alkalommal megrendezett akcióhoz a térség állami tulajdonú erdeit kezelő Nyírerdő Zrt. Debreceni Erdészete, a Zrínyi Vadásztársaság és a Polgárőr Szövetség is csatlakozott – tette hozzá.
Vereb István tájékoztatása szerint meghaladta a százat azoknak a száma, akik együtt dolgoztak a nap folyamán: az erdőkben lerakott hulladék összegyűjtésében az erdészek, vadászok, rendőrök, polgárőrök és a környéken élők mellett harminc hajléktalan is részt vett.

Tíz konténer telt meg színültig háztartási hulladékkal, kidobott ruhákkal, műanyag flakonokkal, de  elhasznált autógumit, törött műanyag széket és számítógép-monitort is találtak az erdőben.
Az akció végén a vadásztársaság tagjai pörkölttel vendégelték meg az alkalmi erdőtakarítókat – mondta el Vereb István.

Ajánlott tartalom

Itt az erdők napja, kezdődik a tavaszi nagytakarítás

Harmadik alkalommal hív a természet megtisztítására az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK) és az Aktív Magyarország a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki a természetet együtt! elnevezésű akció keretében - tájékoztatta az AÖFK hétfőn az MTI-t.