Hajtogatható telefon a Nokiától

Nemrég mutatta be a Nokia az OLED névre hallgató okostelefonját Londonban, melyet hajlítgatással tudunk kezelni.

Olyan mintha egy fűrésszel játszanánk, persze mindenféle sérülésveszély nélkül. A hajtogatással tudunk zoomolni, böngészni, és megnyitni dolgokat. Attól függetlenül, hogy a telefon maga elég nagy (körülbelül mint egy távirányító), mégis forradalmi lépés lehet az okostelefon piacon. A prototípust a Nokia World keretein belül mutatták be Londonban, és az elektronikai világ máris tűkön ülve várja a telefon megjelenését, és a jövő projektjeit. Az egyetlen probléma a telefonnal az, hogy két kézzel lehet csak kezelni, mely nem tud túl kényelmes lenni amikor csak egy sms-t akarunk írni. Bízunk a Nokiában, hogy megoldja az egy kézzel történő irányíthatóságot. A kutatók nem mondták el, hogy milyen processzor működteti a telefont, az viszont kiderült, hogy szinte az összes piacon lévő operációs rendszerrel kompatibilis lesz. Ahogy a videót nézzük, az juthat eszünkbe, hogy ezzel inkább videójátékokat lehet élvezet játszani, nem anyut felhívni.

Ajánlott tartalom

Környezetbarát tok a Samsung Galaxy A54 5G mobilodra

A telefonok védelme már nélkülözhetetlen, hiszen napi szinten használjuk ezeket az eszközöket. Mindezek mellett a környezettudatosság is fontosabbá vált, és szerencsére a piacon egyre több a környezetbarát telefontok.

Nincs hozzászólás

  1. Amúgy miért kellene hajlitgatni 1 mobiltelefont???. Tovább maradna müködöképes ha mechanikailag nem nyuznánk. Ha tovább müködne, kevesebb fogyna belöle > kevesebb anyagba/energiába kerülne elöállitásuk – ettöl lenne zöld technológia. Vagy nem ez a cél? Félek hogy, ismét a tömeg ujdonságigényeit hivatott kiszolgálni azért, hogy dobjuk ismét szemétbe az elözö telefonunkat és vásároljunk 1 hajlithatót helyette/mellé. Ismét kérdem: minek?