Halad a BuBi, leszerződött támogatás már lesz hozzá

Budapesti Kerékpáros Közösségi Közlekedési Rendszer, a BuBi, ami már az előző önkormányzati ciklusban formálódott, most már biztosan elindul. Szeptember 22-én ünnepélyesen aláírják a rendszer Támogatási Szerződését.

Bár az eredeti tervek szerint az idén nyáron már működnie kellett volna, egyelőre nincs biciklikölcsönző rendszer Budapesten írja a kerekagy.blog.hu. A szándék azonban továbbra is megvan, sőt. A Budapesti Közlekedési Központ bejelentése szerint az autómentes nap környékén jelentős lépések történnek majd a BuBi kialakítása felé. Először is lesz egy szakmai konferencia, ahol a közbringa ügy kérdései iránt érdeklődők számos információval lehetnek gazdagabbak. Az Európai Mobilitáshét Közlekedj ÖKOsan konferenciát követő BuBI-eseményen a nemzetközi tapasztalatokról, és a rendszer várható működéséről is lesz előadás. A BKK stratégiai igazgatója a biciklis gyűjtőállomások elosztási rendszeréről és az egész projekt előrehaladásáról beszél majd. Két nap múlva pedig az Alkotmány utcában ünnepélyes ceremónia keretében aláírják a BuBi Támogatási Szerződését.

Ajánlott tartalom

A zöldátálláshoz egyes nyersanyagokból bizonyos mértékig fedezhető a szükséglet Magyarországon

Magyarországon találhatók olyan nyersanyagok, amelyekből a zöldátálláshoz bizonyos mértékig fedezhető a szükséglet - mondta az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kara Földrajz- és Földtudományi Intézetének egyetemi docense Áder János korábbi államfő Kék bolygó című podcastjának hétfőn megjelent adásában, amely elérhető a legnépszerűbb videómegosztó portálon is.