Hamar kimerült a megújuló energiát is hasznosító épületenergetikai pályázat idei kerete

A megújuló energiaforrás hasznosításával kombinált épületenergetikai fejlesztésekre a március 1-jei beadási határidőtől május 2-áig 27 pályázat érkezett 1,82 milliárd forint támogatási igénnyel – közölte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) az MTI érdeklődésére.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség nemrégiben jelentette be, hogy a keretek kimerülése miatt felfüggeszti az épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva című pályázatot a Környezet és Energia Operatív Programban (KEOP). A tenderre a pályázatokat 2011. május 14-ig még be lehet adni. A kiírás szerint a 2011-13-as időszakra a projektek megvalósítására 8 milliárd forint áll rendelkezésre, amelyből 2011-ben 2 milliárd forint pályázható. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség közölte, hogy a befogadott pályázatokról a döntések a beérkezéstől számított két hónapon belül születhetnek meg, de ez három hónapra is változhat, ha a felfüggesztést követően a tervezettnél több projektjavaslat érkezik. A pályázati felhívás kiemelt célkitűzése – összhangban a hazai és EU stratégiával – ösztönözni a decentralizált, környezetbarát megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek elterjedését, kiemelt hangsúlyt fektetve az energiahatékonyságra és az energiatakarékosságra.
    A konstrukció újraindításáról a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség közleményben értesíti a pályázókat.

Ajánlott tartalom

Napelemekkel fejleszti telephelyét ez a hazai építőipari cég

Több mint 66 millió forintos beruházással 472 panelből álló napelemparkot építtet Szombathelyen a Jávor utcai telephelyén a Metál Hungária Zrt. - közölte csütörtökön az MTI-vel a könnyűszerkezetes csarnokok kivitelezésével, tetőhéjalással, homlokzatburkolással, valamint komplett homlokzatburkolási rendszerek építésével foglalkozó cég.