Hamarosan megszűnik a napelemes ingyen pénz

Ideiglenesen szüneteltetésre kerül a kölcsönkérelmek beadási lehetősége a GINOP-8.4.1/A-17 kódszámú Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitelprogram esetében. 

A kormányzati pályázat oldal tájékoztatója:

“Tájékoztatjuk a tisztelt kölcsönigénylőket, hogy a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel” című (GINOP-8.4.1/A-17 kódszámú) hitelprogram esetében a beérkezett hitelkérelmek forrásigénye meghaladta a rendelkezésre álló keretet, ezért a hitelkérelmek befogadását jelen közlemény megjelenésétől számított harmadik napot követően ideiglenesen szüneteltetjük, támogatási kérelmet 2020. november 5. napján 24.00 óráig lehet benyújtani.

„Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel” 2017 február 24-én került meghirdetésre 105,2 milliárd forintos keretösszeggel. Az első komolyabb módosítása idén, 2020 június 12-én történt, mikor is az eredeti keretet 91,21 milliárd forintra csökkentették.

Majd nem kellett sokat várni az ismételt változtatásra, hisz 2020. július 8-án pedig egy újabb közlemény történt, melyben a már módosított keretösszeg 75,98 milliárd forintra fogyatkozott.

Ajánlott tartalom

Brüsszeli döntés: kötelezővé tették a napelemek telepítését az épületekre

Az Európai Parlament jelentős lépést tett az energiahatékonyság és a zöld átmenet felé, elfogadva az uniós napenergia-szabványt.