Hamarosan újraindulhat a Mal

Szerdán dönt a kormány a Mal termelésének újraindításáról, ennek előkészítése már folyik. A cég finanszírozó bankjaival csütörtökön tárgyalnak, mondta kedden Bakondi György, aki kormánybiztosként felügyeli az állami irányítás alá került céget. A társaságnál – amit mostantól egy több mint tíz szakértőből álló csoport irányít, akik már megkezdték a cég átvételét – Bakondi kezdeményezésére az APEH-elnök átfogó adóhivatali revíziót indított.

Több mint százmillió a kármentő alapban
Meghaladta a százmillió forintot délelőtt 11 órakor a Magyar Kármentő Alapba befizetett adományok összege, jelentette be Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője. Az alappal kapcsolatos költségeket a kormány állja, vagyis a befizetett adományokból működési, infrastrukturális költségekre egy fillért sem költenek. Beszámolt arról is, a közeljövőben a kabinet elé kerül egy olyan javaslat, amely megteremti annak lehetőségét, hogy akik adományt fizetnek be az alapba, valamilyen adójóváírási lehetőséget kapjanak.

Ajánlott tartalom

Feleslegessé vált mobiltelefonokat gyűjt az Auchan

Az Auchan Magyarország is csatlakozik ahhoz az akcióhoz, amelynek célja, hogy minél több, már nem használt mobilkészüléket, GPS-t, tabletet és ezekhez használt töltőt, kábelt gyűjtsenek vissza a magyar háztartásokból, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot - közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.