Hány elektromos autót adnak el évente?

Tavaly mintegy kétezer villanyautót helyeztek üzembe Németországban. A legsikeresebb villanyautó náluk a Renault Twizzy.

A németek továbbra sem érdeklődnek az elektromos autók iránt – írja a német Focus magazin. A lap a gépjármű-nyilvántartó hivatal (Kraftfahrtbundesamt) és a Duisburg-Essen egyetem CAR (Centers Automotive Research) autóipari kutató intézetének adataira hivatkozva azt írja, hogy az idén júliusig az Opel Ampera elektromos autóból 629, a Nissan Leaf modellből 269, a Citrokn C-Zero modelljéből pedig 256 példányt értékesítettek Németországban.  Néhány modellből mindössze kétszámjegyű értékesítési számot sikerült elérni az év első felében. Ilyen volt például a Mercedes A-osztály elektromos változata, amelyből 62, valamint a VW villanygolfja, amiből 32 darabot helyeztek üzembe. Sikeres piaci fogadtatásra lelt viszont a Renault autónak nem nagyon, hanem sokkal inkább fedett “quad”-nak tekinthető Twizzy modellje, amiből 1.757 darabot adtak el az év első felében. Tavaly mintegy kétezer villanyautót helyeztek üzembe Németországban, ebből azonban mindössze 100-at magánszemélyek. A német kormány 2020-ig egymillió elektromos autót tervez a német utakra.

Ajánlott tartalom

Decembertől egy éven át hét helyszínen tesztel hidrogén-üzemanyagcellás buszokat a HUMDA

A budapesti agglomerációban és hat vidéki nagyvárosban próbálhatnak ki az utasok egy Solaris és egy Caetano hidrogén-üzemanyagcellás autóbuszt a menetrend szerinti forgalomban.