Hasznosak az étrendben az olajos magvak

Azoknak az embereknek, akik napi átlagban 67 gramm olajos magot ettek, 5,1 százalékkal alacsonyabb volt a teljes koleszterinszintje, ezen belül 7,4 százalékkal a sokszor ártó koleszterinnek is nevezett LDL-szintje, mint azoké, akik nem iktattak étrendjükbe olajos magvakat.
Joan Sabate, a kaliforniai Loma Linda Egyetem munkatársa csoportjával hét országban elvégzett, 25 korábbi tanulmány adatait elemezte, amelyekben összesen 583 férfi és nő vett részt.

Az Archives of Internal Medicine című szakfolyóirat legfrissebb számában közzétett eredmények nem mutattak különbséget aszerint, hogy milyen olajos magot – diót, mogyorót, mandulát vagy mást – fogyasztottak a résztvevők.
További jó hír, hogy a szerzők szerint a nagy olajtartalom ellenére a magvak kedvelői nem szedtek fel többletsúlyt a kontrollcsoporthoz képest.

Ajánlott tartalom

Okosváros és zöld energetikai ötletek lettek a Startup Campus egyetemi programjainak legjobbjai

Az elektromos buszok hálózatát optimalizáló Bolley és a felhasználóbarát napelemrendszereket fejlesztő Lumen nyerte a Startup Campus, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) magyarországi képviselete és az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures őszi inkubációs programjait záró Demo Dayt - közölte a Startup Campus nemzetközi innovációs központ és startup inkubátor az MTI-vel csütörtökön.