Hat vízierőművet létesít az IGN Zrt. Oroszországban

Hat mini vízierőművet létesít a kecskeméti székhelyű IGN Ipari és Ingatlan Fővállalkozási, Befektetési Zrt. az oroszországi Szverdlov-megyében – tájékoztatta Kazinczy Jenő, a cég marketing-igazgatója az MTI-t .

Az erőművek létesítéséről a napokban írtak alá együttműködési szerződést Szverdlov megye Energetikai és kommunális minisztere és az IGN vezérigazgatója Jekatyerinburgban. A legutóbbi tárgyalások alapján az IGN vállalta lecserélt vasúti talpfák környezetvédelmileg tiszta módszerekkel, energetikai céllal történő megsemmisítését is – mondta el a marketing-igazgató. Kazinczy Jenő hozzátette: az IGN más városok vezetőivel is kötött előzetes megállapodásokat energetikai, hulladék-feldolgozó és egészségügyi projektekről.

Az IGN Ipari és Ingatlan Fővállalkozási, Befektetési Zrt. fő tevékenységi területe 2006 óta az ipari és ingatlan területen végzett beruházás-fővállalkozás. A vállalat mérleg szerinti eredménye 2007-ben 102 millió forint, jegyezett tőkéje 495 millió forint volt.

Ajánlott tartalom

Már 100 éve vízerőművet használnak a Hernád folyón

Az Alteo Nyrt. befejezte a több mint 100 éve üzemelő, műemlékké nyilvánított Gibárti Vízerőmű felújítását, a mintegy 1,2 milliárd forintból kivitelezett rekonstrukciós munkálatok célja volt a rendelkezésre álló természeti erőforrás, a Hernád folyó hasznosításának növelése is - közölte az energetikai szolgáltató a tőzsde honlapján kedden.