A Trash Art Magyarország művészeti program hatalmas hulladékszobrokkal és installációkkal debütált 2017 májusában a Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon, Gödöllőn.

Hatalmas hulladékszobrokkal jön a Trash Art 2018

A Trash Art Magyarország művészeti program hatalmas hulladékszobrokkal és installációkkal debütált 2017 májusában a Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon, Gödöllőn.

Az újszerű stílus, látásmód és eszközhasználat révén a látszólag értéktelen hulladék művészeti alkotásként éledt újjá, és osztatlan sikert aratott. Ez az eredményes kiállítás éppen ezért jövőre is folytatódik, amelynek a témája a biodiverzitás lesz. Az OzoneTv szerdai Egyenlítő c. műsorának vendége Székelyhidi Tamás, a Gödöllői Nemzetközi Természet filmfesztivál főszervezője szerint az újrahasznosítás akár művészet is lehet. Ezért is nagyon fontos, hogy felismerjük az újrahasznosítható hulladékban rejlő értéket. A megtermelt hulladéknak mindössze csak a 20%-a kerül szelektív hulladékgyűjtőbe, 50% még mindig a hulladéklerakóba megy. Mivel mi, emberek alakítjuk környezetünket, a hatásunk nemcsak negatív, hanem pozitív is lehet, a hulladékot tehát meg kell becsülni és vissza kell juttatni a körforgásba. A hosszú távú boldogulásnak a pazarlás és a fogyasztás helyett ugyanis a környezettudatosság a sarokköve.

A Trash Art nem titkolt célja tehát felhívni az emberek figyelmét a tudatos fogyasztásra, a hulladékcsökkentésre és az újrahasznosítás fontosságára. A programra 2018. február 28-ig lehet nevezni, 3 kategóriában. Jövőre a biodiverzitás, azaz a biológiai sokféleség, illetve az ebben bekövetkezett, ember okozta hatások kerülnek a fókuszba. Az alkotók szabad kezet kapnak a téma feldolgozásában, az installációk maximum 2 – 2,5 méter magasak lehetnek és legfeljebb 4 m2 alapterületűek lehetnek.

Ajánlott tartalom

Feleslegessé vált mobiltelefonokat gyűjt az Auchan

Az Auchan Magyarország is csatlakozik ahhoz az akcióhoz, amelynek célja, hogy minél több, már nem használt mobilkészüléket, GPS-t, tabletet és ezekhez használt töltőt, kábelt gyűjtsenek vissza a magyar háztartásokból, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot - közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.