Hatalmas napelemes parkot telepít a Tesla az épülő berlini gyárra

A Tesla vezetője, Elon Musk közzétette a volt Kelet-Németország területén, a Berlin közelében fekvő Grünheide városában tervezett óriás gyár első képét.

A Tesla vezetője, Elon Musk közzétett egy képet a volt Kelet-Németország területén, a Berlin közelében fekvő Grünheide városában tervezett óriás gyárról. A Musk Twitter fiókjában közzétett kép az új gyár elrendezését mutatja, amely magában foglalja a tetőn elhelyezendő napelemeket is, írta az mnnsz.hu.

A korábbi napokban kétségek merültek fel azzal a ténnyel kapcsolatban, hogy az elektromos autók gyártója nem jelezte napelemes rendszer alkalmazását a jóváhagyásra benyújtott anyagban. Azóta kiderült, hogy a német hatóságok a tervezés jelenlegi szakaszában még nem igénylik az ilyen adatok megadását. Ezen a héten a Brandenburgi Környezetvédelmi Hivatal (Office for the Environment in Brandenburg) – ez a német tartomány veszi körül a német fővárost – kiadta az engedélyt a létesítmény földmunkálatainak megkezdésére. A még folyamatban lévő környezetvédelmi kiértékelések ellenére a területen található fák kivágására már megadták az engedélyt.

A Brandenburgi Környezetvédelmi Hivatal már megadta az engedélyt az alapok és a szerkezeti munkálatok elvégzésére valamint a helyszínen a magáncélú közlekedésre szolgáló területek kialakítására is. A hatóság szerint a Tesla június 8-án nyújtotta be a jóváhagyásra váró anyagot, és valamennyi érintett hatóság megadta a hozzájárulását. A gyár teljes engedélyezési folyamatát őszre be kell fejezni.

 

Ez a létesítmény lesz az amerikai elektromos gépkocsikat gyártó óriás első gyára Európában. A tervek szerint évente akár 500 000 egységet is gyártani fognak a 3-as és az Y modell változatokból valamint a jövőbeli modellekből a Berlin közelében található helyszínen. A gyártási tevékenységek megkezdésére 2021 közepét jelölték meg, és legalább 12 000 munkahely létrehozásával származnak.

100.000 Ft-ból napelemes rendszer Európai Uniós támogatással?Kérjen itt ajánlatot. 5 perc alatt személyre szabott ajánlatot kap (x)

Ajánlott tartalom

Újra lehet pályázni az elektromos kerékpárok vásárlásának támogatására

Hétfőtől negyedik alkalommal nyílik meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) elektromobilitást ösztönző pályázata, amely eddig már több mint 2200 elektromos kerékpár kedvezményes megvásárlását segítette, hozzájárulva ezzel a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervben meghatározott célok eléréséhez - jelentette be Steiner Attila körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár az ITM vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint.