Hatékonyabb a munkaidő-kihasználás dohányzókabin alkalmazásával

A vállalatoknak a munkaidő-kihasználás hatékonyságával kapcsolatos törekvéseire alapozva irodákban is használható dohányzókabinok forgalmazását kezdte meg a székesfehérvári Karrier Bútor Kft.

Az idén ötven kabin értékesítését tervezi a cég – mondta el Horváth Rezső, a cég ügyvezető igazgatója az MTI-nek.    Ezzel 150 millió forinttal nőhet a jelenleg 16 dolgozót foglalkoztató vállalkozás árbevétele, s megduplázódhat a válság előtt elért évi 10 millió forintos nyeresége. Tavaly mintegy négymillió forintos eredmény mellett 260 millió forint árbevételt produkált a vállalkozás. 2008-ban még 455 millió forintos árbevételt és 10 millió forint nyereséget könyvelhetett el, de annak ellenére, hogy tavaly jelentős költségcsökkentést valósított meg, nemcsak az árbevétele esett vissza, hanem 24 fős dolgozói létszámát is csökkentenie kellett. Az új termék forgalmazásával és karbantartásával viszont 4-5 új munkahely teremtése válik lehetővé.

Az eddig elsősorban irodák berendezésével foglalkozó Karrier Bútor Kft. a német Ásecos GmbH.-val kötött megállapodás alapján végzi a német gyártmányú dohányzóhelyek szerelését, valamint folyamatos karbantartását, garanciális felülvizsgálatát.
A Karrier Bútor Kft. igazgatója rámutatott: a dohányzóhelynek a kabinok nagyságától függő 2,5-3,5 millió forintos költsége, illetve a rendszeres karbantartás díja visszatérül, hiszen, azzal, hogy a dolgozóknak nem kell az utcára menniük dohányozni,  hatékonyabbá válik a munkaidő kihasználása.

A három oldalról zárt, 4, 8, illetve 12 személyes, üvegfalú dohányzókabinok egészség- és környezetvédők. A nagyteljesítményű, berendezéseknek, valamint a légfüggönynek köszönhetően ugyanis a dohányfüst nem kerül ki a dohányzótérből és a füstelszívóval ugyancsak felszerelt hamutálakból, hanem megszűrve, tisztítva kerül oda vissza. Így maguk a dohányzók is tiszta, füstmentes levegőt szívhatnak.
Az első kabint az Albacomp Zrt. székesfehérvári székházában már “tesztelik” az ott dolgozók.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.

Nincs hozzászólás

  1. …na végre…

    ..az örök ellenségek végre összebékülhetnek .

    Éljen a legális kultúrált dohányzás ?!!

    Mindenesetre az ötllet kitűnő. Remélem lesz rá vevő is…