Kezdőlap / Technológiák / Épületek / Hatékonyabbak a kétoldalas napelemek, mint a hagyományosak?
Tudj meg többet: Napenergia

Hatékonyabbak a kétoldalas napelemek, mint a hagyományosak?

A Jinko javította a teljesítményt, két új hatékonysági rekordot állított fel.

A napelemeket gyártó kínai JinkoSolar azt jelentette be, hogy p-típusú PERC és n-típusú HOT kétoldalas napelem moduljai 21,82%-os illetve 22,49%-os átalakítási hatékonyságot értek el, írta az mnnsz.hu. A vállalat közlése szerint az adott technológiai típus terén elért világrekordokat megerősítette a Németországban bejegyzett, vizsgálatok lefolytatásával és tanúsítványok kiadásával foglalkozó TÜV Rheinland. A Jinko azt közölte, hogy a modulok teljesítményét azzal sikerült javítania, hogy új antireflexiós bevonatot és továbbfejlesztett fémbevonásos technológiákat alkalmaztak. „Az új tilling ribbon technológiát (TR) is beépítették a cella megtervezése során, ami kiküszöböli az összes cellák közötti rést, ezzel biztosítja a kiemelkedő hatékonyságot és megbízhatóságot, miközben jelentő mértékben javítja a modulok megjelenését” – tette hozzá a cég. További műszaki részleteket nem közöltek. 2017-ben a JinkoSolar és a TÜV Rheinland közösen kezdték meg a kétoldalas modulok szabványosított vizsgálatainak kifejlesztését.

0 Ft-os villanyszámla, egyszerűen. Kérjen itt ajánlatot napelemes rendszerre. 15 percen belül részletes, személyre szabott árajánlatot kap. (x)

Ajánlott tartalom

Épületfelújítás: kezdjük a falnál. Kiszámoltuk!

Ha épületfelújítással szeretnénk energiatakarékossá tenni otthonunkat, először is át kell gondoljuk, mely épületszerkezetek korszerűsítésével juthatunk a kívánt eredményhez.