Havazás bénította meg a város közlekedését

Évtizedek óta nem látott hidegfront tört be Új-Zélandra, az erős havazás miatt a szigetországban megbénult a közúti és a légi közlekedés.

A meteorológia szerint egy emberöltőnyi idő alatt egyszer figyelhető meg olyan időjárás, amilyet az Antarktisz felől érkező hidegfront idézett most elő Új-Zélandon. A hirtelen lehullott nagy mennyiségű hó miatt lényegében megállt az élet a fővárosban, Wellingtonban. Az iskolákban szünetel a tanítás. Lezárták a Wellingtont Aucklanddel összekötő autópályát. A Déli-szigeten sem jobb a helyzet; az utak járhatatlanok, a havazás miatt lezárták a repülőteret Christchurchben, Queenstownban és Dunedinben. A hatóságok fölszólították az embereket, hogy ha tehetik, maradjanak otthon. Az előrejelzés szerint egészen a hét végéig további erős havazás várható Új-Zélandon.

 

+ képünk illusztráció

Ajánlott tartalom

Éghajlatváltozási Konferenciát tartanak Egyiptomban

Novák Katalin köztársasági elnök november 27-én hivatalos látogatást kezd az Egyiptomi Arab Köztársaságban, majd december 1-jén felszólal az ENSZ Éghajlatváltozási Konferenciáján (COP28) - közölte a Sándor-palota az MTI-vel vasárnap.